Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 05 mei 2012 23:04

Klein, Anneke - De bruiloft

Geschreven door
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Inhoud:

‘Ik liet me meevoeren naar de dansvloer en gaf me over. Aan het ritme van de muziek, het feestgevoel en aan het verhaal. Ik kende het niet, ik maakte er deel van uit.’

Elf sprankelende parabels in een eigentijdse setting waarin karakters tot leven komen – verrassend voor de lezer die is opgegroeid met de originele versie, en een aanleiding om die te onderzoeken voor wie ze niet kent. Uit het leven gegrepen!

Waardering:

Anneke Klein laat met dit boek zien hoeveel talent ze heeft. Ze heeft op een ongelooflijk knappe wijze de gelijkenissen uit de bijbel op een moderne manier verwoord. Ze volgt niet precies de gelijkenis en daardoor blijven de verhalen boeiend.
Veel verhalen hebben een onverwachte wending en bijna alle verhalen zetten je aan het denken. Persoonlijk vond ik “De barmhartige Marokkaan” het beste verhaal.
De verhalen zijn ook heel verschillend. Zo zijn er mooie verhalen, maar ook een verhaal uit het oogpunt van een kind en een heel luguber verhaal over een huis met twee knechten.
Dit boek is absoluut de moeite waard om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
224 blz.
ISBN 9789043506304
Prijs: € 15,90

Extra:

Lees hier een leesfragment

Lees 3935 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:38
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.