Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 05 mei 2012 12:23

Crispijn, Reina - Bittere chocolade

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Inhoud:

Voor de familie Van den Homburg is het leven zo zoet als de bonbons die moeder Lucie verkoopt in haar succesvolle winkel aan de Amsterdamse Singelgracht. Maar als door de bonbons al haar energie wordt opgeslokt, krijgt de chocolade een bittere bijsmaak.

Lucie steekt al haar tijd en energie in haar bonbons; vader Jan runt een goedlopende wijnhandel. Als hij samen met hun dochter Daisy een wijnproeverij organiseert voor een chique Amsterdamse tennisclub, verschijnen de geheimzinnige Thea Augustijn en haar knappe zoon Arthur op het toneel. Door hun toedoen verandert de sfeer in huize Van den Homburg. Lucie, die volledig in beslag wordt genomen door haar deelname aan een bonbonwedstrijd die op televisie wordt uitgezonden, heeft het niet in de gaten. Alleen Daisy doorziet de dreiging. Lukt het haar om het gezin bijeen te houden? 

Waardering:

Een echt Nederlands boek over de familie Homburg uit Amsterdam. Lucie is dolblij met haar eigen bonbonwinkel. Die loopt uitstekend door haar goede kwaliteit.
Haar man Jan heeft een wijnhandel. Hij komt in de problemen door Thea Augustijn.
De hoofdpersoon in dit verhaal is Daisy. Zij ziet haar ouders uit elkaar groeien en gaat op zoek naar de oorzaak. Haar moeder heeft het te druk met haar bonbonwinkel om te zien dat er iets met haar man aan de hand is.

Het is een leuk boek om te lezen. Er komen genoeg onderwerpen aan de orde om het boeiend te houden en het is soms ook nog spannend. 

Gegevens:

Uitgeverij Zomer & Keuning
Aantal pagina's: 302 blz.
ISBN 9789059776265
Prijs 15,95

Lees 2089 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:39

1 Reactie

  • Reactielink woensdag, 30 mei 2012 22:46 Geplaatst door dirkje

    Dit boek is een 2de deel, het is zelfstandig te lezen maar soms kom je namen tegen die men niet goed thuis kan brengen,
    Een leuk boek voor een warme zomeravond.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.