Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 03 mei 2012 07:48

Dijkmeijer, Jolanda - Levenslicht

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud: 

Ingrid Tolbeek, een knappe meid, maar niet gelukkig. Om een nieuwe start te maken huurt ze een huisje op het erf van een Noord-Groningse boerderij in het plaatsje Wadwerd.
De kennismaking met eigenaar Max verloopt uiterst moeizaam.
In de loop van het boeiende verhaal wordt duidelijk dat zowel Ingrid als Max nog niet klaar zijn met zaken die zich vroeger in hun leven hebben afgespeeld. Die werken belemmerend op hun verstandhouding helemaal als Ingrid niet eerlijk is over haar verleden.
Ingrids vriendin Helma, haar broer Thuis en Max' neef René spelen een belangrijke rol in het verhaal.

Waardering:

Ingrid, een gescheiden jonge vrouw, huurt een huisje in Wadver. Haar huubaas, Max, blijft bij haar uit de buurt. Ingrid vat dit op als lompheid maar Max is te bang gevoelens voor haar te krijgen.
Ingrid draagt een geheim met zich mee. Hier wordt erg geheimzinnig over gedaan maar het wordt al snel duidelijk waar het om gaat. René, de neef van Max, trekt veel met Ingrid op. Zijn rol is behoorlijk overheersend in het verhaal. Dat had wat minder gemogen. Max en Ingrid groeien toch naar elkaar toe maar dan staat Ingrid haar verleden nog tussen hen in.

Het verhaal is vlot en gezellig geschreven, echt een familieroman. De zinsopbouw kan hier en daar wel wat beter, evenals het uitdiepen van m.n. de gesprekken die gevoerd worden. 

Gegevens:

Uitgeverij: Vision
ISBN: 9789076513520
Aantal pagina's: 304
Prijs: € 16.95 

Lees 1988 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:45

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 03 mei 2012 13:46 Geplaatst door angelo frederiks

    Wel een mooi boek, maar inderdaad, de gesprekken kunnen wat dieper. Ik vind het meer een romantisch boek dan een familieroman.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.