Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 03 maart 2012 22:13

Veenhof, Joh.G. - Onbekende wegen

Geschreven door Marijke van Marijke
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Als de dochter van de grote erfboer liever met een keuterboertje trouwt dan met iemand van stand, bestaat dochter Gerdien niet meer voor haar familie, zo beslist haar vader. Maar Gerdien en Job kiezen voor hun liefde. Totdat abrupt haar leven verandert! Als Gerdien niet trouwt met een boerenzoon van gelijke stand, maar haar hart laat spreken en kiest voor haar grote liefde, heeft dat grote gevolgen.Hun huwelijk kent grote blijdschap als er een zoon, Reindert, wordt geboren, maar hoe anders is het als haar man sterft en Gerdien met het kleine jongetje achterblijft. Het leven lijkt alleen nog maar overleven te zijn in de twee vervolgdelen Eenzaam is de weg.en De weg naar het onbekende.

 

Waardering:

Gerdien wordt door haar familie verstoten wanneer zij trouwt met een keuterboer. Al vroeg wordt Gerdien weduwe en blijft ze achter met haar zoontje Reindert.
Eigelijk gebeurt er niets in het verhaal. Reindert groeit op en helpt Gerdien met het verdienen van kost. Er komt in het verhaal geen verzoening met haar familie.
Doordat er zo weinig gebeurd is het een eentonig verhaal. Gerdien en Reindert gaan werken en komen weer thuis. Af en toe een ontmoeting of een kleine gebeurtenis in het dorp. Jammer!
De gesprekken worden erg plat (in dialect) geschreven, hierdoor leest het boek niet vlot weg.

 

Gegevens:

Uitgeverij: VCL/West Friesland
ISBN: 9789059773493
Aantal pagina's: 416
Prijs: € 15.95

Lees 1893 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:52

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 12 april 2012 18:06 Geplaatst door Angelo Frederiks

    Er gebeurt inderdaad niet veel, maar een gewoon boek over gewone mensen is op z'n tijd ook wel lweuk.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.