Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 11 januari 2012 22:06

Vermeulen, Aritha - Senta's bruidsvlucht

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Senta, een Saksisch meisje van 14 jaarwendes oud, droomt ervan te trouwen met Bernlef. Haar droom verandert in een afschuwelijke nachtmerrie als haar geliefde wordt gedood door een Frankische krijger en haar vader haar uithuwelijkt aan een wrede, oude man.
Senta wordt niet alleen gekweld door verdriet, maar ook door angst. Wat heeft de droom van haar oma te betekenen? Zal zij de eeuwenoude gebruiken in haar stam omver gooien door te buigen voor een kruis? De eigenwijze Senta besluit haar lot te ontvluchten. Ze verlaat het Saksische dorpje en gaat een onbekende toekomst tegemoet.
Senta´s tocht lijkt gedoemd te mislukken, want het gevaar loert overal. Niet alleen de mannen uit haar dorp zitten achter haar aan; er is ook nog een Frankische krijger, die met zijn gevolg de moord op een missionaris wil wreken. Hij is degene, die uit zelfverdediging haar toekomstige echtgenoot vermoordde. Kan Senta hem ontlopen?

Beschermt de rode zwaardkraal in de vogelspeld haar afdoende of zal ze toch haar knieën moeten buigen voor de onbekende God van de Franken?

Waardering:

Wanneer Senta wordt uitgehuwelijkt aan een wrede man die veel ouder is dan zij, vlucht ze uit de nederzetting. Op haar vlcht komt ze een Frankische krijger tegen. Deze is als zendeling gekomen maar zit vol wrok omdat zijn vader gedood is door de Saksen. Een lieve man komt haar te hulp maar ook dit loopt niet goed af.
Sente komt voor het eerst in aanraking met het Christendom, dit zet haar aan het twijfelen.
Een zogezegd gat in de markt; een boek wat teruggaat naar tijd van de Franken en Saksen. Goed gekozen door de schrijfster. Het is duidelijk te merken dat de schrijfster veel onderzoek heeft gedaan naar het leven in deze tijd.
Toch vond het verhaal niet vlot lezen. Het is een dun boekje waarin heel veel (ingrijpende!) dingen gebeuren die dus niet uitgediept worden. De helft van de gebeurtenissen was voldoende geweest wanneer het meer uitgediept was.
Senta's bruidsvlucht is een boek voor jongvolwassenen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 978 90 336 3076 7
Aantal pagina's: 206
Prijs: € 14.95

Lees 2047 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 januari 2013 22:17

2 reacties

  • Reactielink donderdag, 06 november 2014 12:29 Geplaatst door Saskia Scbouten

    Prachtig boek, vlotlezend en heel veel diepgang.

  • Reactielink dinsdag, 05 februari 2013 16:57 Geplaatst door m. veldman

    Ik vind het verhaal juist wel uitgediept, er zit heel veel in. Fantastisch boek!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.