Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 10 december 2010 17:10

Verweerd, Joke - Stuifzand

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Nadat Paula Sterrenbos op haar zeventiende bevalt van een dochter, vertrekt ze naar Toronto. Haar dochter Julia laat ze achter bij haar moeder Christa en haar stiefvader Jan.

Het weinige contact dat Paula met hen heeft, blijft oppervlakkig: alles draait om het bedrijf. Wanneer Jan na twaalf jaar op mysterieuze wijze verongelukt, neemt zijn zoon Jelle tijdelijk de leiding over het bloembollenbedrijf.
Christa moet kort daarna een operatie ondergaan, en Paula komt naar Nederland om het gezin draaiend te houden. Na twaalf jaar van afstand is toch het verlangen ontstaan om haar
dochter te leren kennen.
Intussen wordt het testament van Jan geopend, en dat blijkt, naast zakelijke onthullingen, ook schokkende privégegevens te bevatten. Jelle voelt zwaar de verantwoordelijkheid op zijn

schouders drukken: hij wil niet nog meer kapotmaken in het toch al zo kwetsbare gezin. Kiest hij voor de woede, of is het toch de liefde die uiteindelijk troost zal bieden?

Waardering:

De drie personen waar het in dit verhaal om draait zijn Christa en haar dochter Paula en haar stiefzoon Jelle.
Christa krijgt een nieuwe knie en moet daardoor rust houden. Nu kan ze haar gedachten niet meer tegen houden en herinneringen komen boven. Kan ze nog goed maken wat ze fout heeft gedaan?
Paula gaat ook nadenken als ze belooft naar Nederland te komen als Christa geopereerd moet worden. D.m.v. flashbacks lees je steeds een stukje over het verleden.
Jelle denkt het minste van allemaal. Hij heeft zijn werk als makelaar neer gelegd om Christa te komen helpen op het bollenbedrijf.
Als Paula terugkomt, komen er wel herinneringen aan vroeger naar boven.
Er wordt al in het begin van het boek veel uitgelegd over het leven van de hoofdpersonen. Een beetje te veel vind ik. Er had wat meer denkwerk voor de lezer over kunnen blijven. In de andere boeken van de schrijfster is dat wel zo.
Het verhaal draait om fouten goed maken. De pastorale medewerker geeft mee dat je bij God helemaal met een schone lei kan beginnen.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
352 blz.
ISBN 9789023993469
Prijs: € 19,50

Lees 3359 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:28

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 13 december 2010 20:10 Geplaatst door Monique

    Echt een heel mooi boek! Het verhaal is direct pakkend, en de beschrijving van de Bollenstreek zijn prachtig. Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven is geschreven wordt je het verhaal ingezogen. Daarnaast is de verhaallijn zo realistisch dat je zo met de hoofdpersonen mee kunt lezen. het verhaal heeft een mooie boodschap. Een echte aanrader dus!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.