Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 26 oktober 2010 10:17

Uil van Golen, A. den - Doolhof van het leven

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(1 Stem)Inhoud:


Sinds ze is gescheiden woont Hanneke in een landelijk dorpje, waar ze het uitstekend naar haar zin heeft. Ze is gelukkig, vooral met haar hond Joris, maar toch mist ze een zinvolle invulling van haar leven. Wordt de relatie moeder-zoon hersteld? Gevoelige familieroman met herkenbare situaties Hannekes enige zoon Steef heeft min of meer afscheid genomen van het geloof en vervreemdt daardoor steeds meer van zijn moeder. Hanneke heeft daar veel verdriet van, maar dan ontmoet ze Natasja, een jong meisje dat nog aar net in het dorp woont. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee. Hoewel Natasja's ouders hier niet zo blij mee zijn, staan ze het toe omdat ze allebei een baan hebben, waardoor Natasja vaak alleen thuis is. Als Natasja tijdens een buitenlandse vakantie een ongeluk krijgt, gaat Hanneke bij haar op bezoek. Dit bezoek krijgt een bijzondere betekenis voor Natasja en haar ouders. Maar bij het naar huis gaan wordt Hanneke op een onverwachte manier geconfronteerd met haar verleden.

 

Waardering:

Een groot gedeelte van dit boek bestaat uit dagboekstukken uit Hanneke haar verleden. Deze zijn wat saai om te lezen. Het andere gedeelte van het boek gaat over haar leven nu.
Het mooie hierin is de ontmoetingen met haar buurmeisje Natasja. Natasja haar ouders werken beide en hoewel Natasja nog klein is, blijft ze dan alleen thuis. Ze gaat regelmatig op bezoek bij Hanneke en zo krijgt Hanneke gelegenheid het meisje over God te vertellen. Het kinderlijke vertrouwen van Natasja is soms ontroerend beschreven.

 

Gegevens:

Uitgeverij: VCL (Citerreeks)
ISBN: 9789059775527
BLZ: 215
Prijs: € 13.95

Lees 1553 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:17
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.