Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 24 september 2010 16:56

Veenman, Sjoerd - Verdwenen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(10 stemmen)

Inhoud:

Als zijn vrouw Anna van de ene op de andere dag spoorloos verdwijnt, raakt Maarten Meesters in een diepe crisis.
Die wordt nog verergerd als blijkt dat de politie hem als mogelijke verdachte beschouwd en als hij zich gaat afvragen of hij de mensen in zijn omgeving wel kan vertrouwen.
Langzaam maar zeker ontdekt hij dat Anna veel voor hem heeft verborgen. Geheimen die haar tot een dramatische beslissing hebben gebracht.

Waardering:

De vrouw van Maarten Meesters is plotseling verdwenen. Doordat Maarten gaat lezen in het dagboek van Anna, kom je erachter dat Anna sinds kort in God is gaan geloven. Maarten wil hier niets van weten.
Maar of dit ook de reden is dat ze verdwenen is? Het verhaal is wat rommelig. Samen met de broer van Anna voelt hij zijn schoonvader aan de tand.
Dan hebben we nog Dennis, een collega van Maarten welke meer lijkt te weten.
De boswachter blijkt Anna als laatste gezien te hebben en de dominee van Anna lijkt ook meer van Anna te weten dan Maarten zelf.
Wat vreemd dat aan het einde van het verhaal niks meer geschreven wordt over Dennis, terwijl er halverwege het boek gesuggereerd wordt dat hij er wat mee te maken heeft.
'k Vind het boek wat fantasieloos, het is allemaal net iets te voorspelbaar.
De schrijfstijl is matig en hier en daar klopt het tijdsbestek waarin geschreven wordt ook niet.

Extra:

Uitgeverij: Gebr. Koster
ISBN: 9789055515752
Aantal blz: 187
Prijs: € 10.00

Lees 3735 keer Laatst aangepast op donderdag, 28 november 2013 23:12

3 reacties

 • Reactielink woensdag, 25 mei 2011 12:40 Geplaatst door sjoerd veenman

  Het is vermakelijk om te zien hoe verschillend een boek gerecenseerd wordt. Het RD en de bibliotheekdienst kwamen juist met lovende recensies. Smaken verschillen nu eenmaal.

  De schrijver van verdwenen.

 • Reactielink maandag, 04 oktober 2010 15:31 Geplaatst door Maria Kaufmann

  Het zal best een mooi boek zijn, maar die taalfout achterop ontneemt mij de lust tot lezen. Dat de politie hem als mogelijke verdachte beschouwd met een d. Dat moet zijn: beschouwt. Erg slordig van degene die het heeft geredigeerd. Ik kom wel vaker boeken met fouten tegen, maar een fout op de achterflap is wel erg lelijk.

 • Reactielink vrijdag, 01 oktober 2010 16:31 Geplaatst door simon van de veen

  Ik heb het boek ook gelezen en vind het juist best goed. De uitkomst was voor mij niet voorspelbaar. En die opmerking over het tijdsbestek snap ik ook niet.

  Groeten, Simon

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.