Recensies, waarderingen, reacties en informatie

Marijke van Deelen

Inhoud:

In ‘De boekhandel van het verzet’ van Sarah Sundin neemt de Amerikaanse ballerina Lucie haar favoriete Engelstalige boekhandel over, zodat de Joodse eigenaren kunnen ontsnappen. Ze helpt het verzet door geheime boodschappen tussen de bladzijden van de boeken te verstoppen.
Als ze landgenoot Paul Aubrey ontmoet, bloeit er iets moois op. Lucie denkt alleen dat Paul onder een hoedje speelt met de Duitsers…en hij kan haar het werkelijke doel van zijn missie niet vertellen.

Waardering:

Lucie Girard geeft haar ballerina-carrière  op om de boekhandel van haar Joodse vrienden te kunnen kopen, zodat zij Parijs kunnen ontvluchten.
Ze houdt van boeken en geniet, ondanks allerlei keerzijdes, van het werk.
Al snel ontmoet ze Paul Aubrey. Een weduwnaar die met zijn 4-jarige dochter naar de winkel komt. De vonk die overslaat is onmiskenbaar. Meteen dezelfde avond nog hebben ze een date. Maar dan hoort Lucie van haar vrienden in de kerk dat Paul een landverrader is, dat hij in zijn fabriek trucks voor de Duitsers maakt. Lucy wil niets meer met hem te maken hebben.. tot groot verdriet van Paul.
Paul maakt inderdaad auto’s voor de Duitsers. Dit gebruikt hij als dekmantel om informatie voor de Amerikanen te verzamelen. Hij wordt genegeerd door mensen de hij ooit zijn vrienden noemde. En wat erger, ook zijn kleine meisje hoor nergens bij en is eenzaam.
Ook Lucie raakt betrokken bij het verzet. Haar boekhandel wordt gebruikt voor het uitwisselen van boodschappen tussen verzetsleden. Als dan blijkt dat Paul één van de verzetsleden is, is haar verliefdheid niet meer te houden en beland ze in een stormachtig, gevaarlijk liefdesavontuur.

Een stukje oorlog, belicht uit een hoek waar je niet vaak over leest. Het gaat alleen over de beginjaren van je oorlog (1940-1942).
 De eerste voetstappen van het verzetsleven in Parijs, de sabotage in de fabriek en de vlucht van Parijs naar Amerika als Parijs bezet wordt.
De karakters zijn mooi beschreven. Zowel Paul als Lucie en zeker ook de kleine Josie waar Lucie meteen een band mee heeft.
Zeker in de tweede helft van het boek zit je vastgekluisterd in het verhaal omdat het echt spannend wordt. De hoofdpersonen liggen je zo na aan het hart dat je wilt weten hoe het met ze af gaat lopen.
Een goed verhaal met genoeg inhoud, diepgang, spanning en romantiek om in één ruk uit te lezen.
In het nawoord van de auteur lees je dat dit boek is gebaseerd op waargebeurde verhalen over moedige mensen die hun steentje bijdroegen in de tweede wereldoorlog.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733151
Aantal pagina's: 398
Prijs:  23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: September 2022

Inhoud:

'De gevangen bruid' van Michelle Griep voert je mee naar koloniaal Amerika, waar de Engelsen oorlog voeren tegen de Fransen. Mercy is een stoere vrouw die deel uitmaakt van een militaire missie tegen de Fransen. Opgevoed door de Mohikanen en gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht is ze voor niets en niemand bang. Elias is een Franse veroordeelde verrader die een laatste kans heeft gekregen om het vege lijf te redden: hij moet tijdens deze missie een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort. Terwijl de missie vordert, groeit de liefde tussen Mercy en Elias. Een liefde zonder toekomst…of is er toch nog een kans?

Waardering:

Mercy moet het meest vreselijke doen wat ze zich maar bedenken kan; ze moet op levensgemaarlijke missie (wat zo erg niet is) en tijdens deze reis zich voordoen als vrouw van Elias Dublois. Een overloper, een verrader. 
Mercy moet niets van mannen weten in romantisch opzicht. Toch maakt haar afschuw al snel plaats voor bewonering, respect met meer gevoelens waarvan ze niet wist dat ze deze kon hebben.
Maar Elias is en blijft een verrader dus meer dan dit zal het nooit worden en bovendien heeft Mercy andere verplichtingen.
Helaas verloopt de reis niet zoals gehoopt. Het gevaar ligt van alle kanten op de loer. Terwijl de spanning stijgt kom je steeds meer te weten over de achtergrond van Mercy. Elia's verhaal blijft wat langer raadselachtig. 
De ene gebeurtenis volgt het andere met een sneltreinvaart op. Het verhaal zit vol met verrassingen en onverwachte wendingen waarin je maar door blijft lezen, tot je het boek met een zucht dichtslaat.
Een prachtige historische roman met een flinke dosis spanning en niet te vergeten romantiek. Want wie zal bestand zijn tegen zo'n man als Elias, die álles inzet voor de vrouw die hij liefgekregen heeft?!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733274
Aantal pagina's: 320
Prijs: € 23.50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2022

Inhoud:

In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Jonge vrouwen worden opgeroepen te schrijven aan ‘onze jongens’, om hun eenzaamheid te verminderen en dat vindt vooral Noa’s moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed.
De onverwachte liefde tussen hen is voelbaar vanaf het begin, maar als Daniël terugkeert naar Nederland blijken hun verschillende toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken. Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later doet Noa er alles aan om Daniël op te sporen, aan de andere kant van de wereld.

Waardering:

Op aandringen van haar ouders schrijft Noa in de naoorlogse jaren een brief naar één van de Nederlandse strijders in Nederlands Indië; Daniël Blanenberg.
Het begin van een diepgaande, intensieve briefwisseling waarin beide hun hart blootleggen.
Ze kennen elkaar al door en door als ze elkaar ontmoeten en wat zou het mooi zijn als deze ‘papieren relatie’ omgezet zou worden in een fysieke.
Maar hun toekomstdromen liggen letterlijk mijlenver uit elkaar. Noa wil vanaf haar kindse jaren naar de Zuidpool. Ze houdt van de kou en kan zich niet voorstellen dat iemand de warme daarboven verkiest. En dat is precies wat Daniël doet, hij wil naar Indonesië.
Hun liefde voor elkaar gaat diep maar toch moeten hun wegen scheiden. Toch is het verhaal niet afgelopen. Een onverwachte wending zet het leven van Noa totaal op z’n kop.
Een jarenlange zoektocht naar haar verloren liefde volgt.
Wát een prachtig boek is dit! Het is beeldend geschreven; of het gedeelte nu op Schiermonnikoog, in Antarctica of in de tropen afspeelt, je ziet het voor je.
De personen, vooral Noa, zijn levensecht neergezet. Het verhaal is gevoelig en diepgaand en er zitten een paar wendingen in die je als lezer niet ziet aankomen. Maar ook de humor ontbreekt niet en aan romantiek geen gebrek; het is tenslotte een liefdesverhaal.
Een dikke aanrader voor mensen die van een diepgaand, beeldend verhaal houden mét inhoud!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733489
Aantal pagina's: 317
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: oktober 2022

Inhoud:

In 'Het roer om' van Simone Foekens erft Christine een enorm geldbedrag en ze besluit haar leven om te gooien. Ze neemt ontslag, verhuist naar Twente en begint in een een oude boerderij een bed and breakfast. De zaken lopen al snel goed en ze gaat een samenwerkingsverband aan met Jochem, de eigenaar van een restaurant. Naast het gezelschap van Jochem heeft Christine het meer dan druk met al haar kleurrijke B&B-gasten.

Waardering:

Nadat ze een erfenis krijgt, besluit Christine dat het tijd is voor iets nieuws. Ze zegt haar baan op en koopt een boerderijtje waar ze een bed en breakfast begint. Totaal iets anders dan het werk dat ze altijd gedaan heeft. De vrijheid die haar nieuwe leven met zich meebrengt, doet haar goed. Ze gaat een prettige samenwerking aan met Jochem, de eigenaar van het restaurant in het dorp.
Haar meest trouwe gast is Rupert, haar voormalige baas. Soms lijkt het alsof hij meer van Christine verlangt dan alleen vriendschap. Het is de vraag of Christine dat wil. En of ze hem zou verkiezen boven Jochem!
Je leest ook over Christines vriendin Roos die samen met haar zoontje bij Christine intrekt nadat haar man vreemd is gegaan. Er volgt een weg van herstel maar het is de vraag of een nieuwe start mogelijk is.
Zo gebeurt er van alles in en om Christines leven. Dit vlot geschreven verhaal heb je dan ook zo uit!
Simone Foekens heeft met haar vaardige pen weer een gezellige familieroman geschreven waar menige liefhebber van zal genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 978920548099
Aantal pagina's: 222
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 17,99
Uitgave: oktober 2022

De dochters van de suikerbaron - deel 3

Inhoud:

Sela Banning is gevormd door ervaringen die in 1776 niet gewoon zijn voor een Engelse jongedame. Op het West-Indische eiland Nevis is ze inmiddels volwassen geworden, maar ze had nooit kunnen denken dat het komende jaar wel eens het meest onstuimige van haar leven zou worden.
Jedidja Reed is een jonge methodistenpredikant. Hij voelt zich geroepen de slaven op Nevis te dienen en is neergestreken op de Double T, de plantage van Sela’s familie. Omdat ook Sela deze mensen in haar hart gesloten heeft, trekken ze steeds meer met elkaar op – ondanks de zorgen van haar familie over een liefdesrelatie die weinig financiële zekerheid belooft.
Hoewel Jedidja’s geloof en Sela’s moeite met slavernij op de plantage voor verandering zorgen, krijgt de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog een steeds grotere invloed op hun leven. Met een dreigende hongersnood en een groeiend conflict met de machtige Angus Shubert hangt de toekomst van de Double T en haar mensen aan een zijden draadje.

Waardering:

In het vorige deel in deze serie, Verity, lazen we al hoe Sela zich aangetrokken voelde tot Jedidja Reed, de predikant die zich op de plantage Double T heeft gevestigd.
Maar Jedidja heeft zich gegeven voor zijn roeping.. kan hij dan wel een relatie aangaan?
Sela heeft een groot hart van de slaven. Dit brengt haar in de problemen. Nadat ze tussen een stel slavenzussen en de laaghartige Angus Shubert in is gaan staan en zijn zweepslagen heeft opgevangen, is ze meer vastberaden dan ooit.
Ze moet hier wel eigen grenzen over want om ‘haar mensen’ van voedsel te voorzien moet ze dingen doen die ze niet door de beugel kunnen. En samen met Jedidja brengt ze een ontsnapt slavenmeisje in veiligheid.
De handelsaanvoer naar de eilanden is slecht maar toch lukt het Double T om hun mensen van eten te kunnen voorzien, mede dankzij Ian Verity. Uiteraard zet dit kwaad bloed bij vooral Angus Shubert.
Een boek vol wederwaardigheden maar ook vol hoop en liefde.
Liefhebbers van deze serie zullen het leuk vinden om weer te lezen over de andere familieleden en vrienden. De afsluiter van deze serie is weer heerlijk om te lezen. Een boek wat fijn leest, en allerlei goede ingrediënten in zich heeft om het tot een goed boek te maken!
Het is aan te raden eerste de twee voorgaande delen, Ketura en Verity, te lezen om het verhaal goed te kunnen begrijpen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513961
Aantal pagina's: 357
Prijs: € 22,95
Uitgave: januari 2022

Inhoud:

In 'Op afstand' van Ria van der Ven-Rijken zijn Franka en Joost gelukkig getrouwd. Ze hebben drie kinderen en ondertussen ook al een handjevol kleinkinderen. Op Franka’s achtenvijftigste verjaardag gaat het onverwacht compleet mis. Joost krijgt een beroerte en daarna gaat het ook alleen maar slechter met hem. Zijn situatie brengt veel nare gevolgen met zich mee en de spanningen lopen hoog op in de familie.

Waardering:

Alles veranderd voor Franka als haar man Joost na een beroerte thuis komt te zitten. Van haar ideeën om samen dingen te ondernemen na zijn pensionering, komt niets terecht. Joost gaat steeds verder achteruit. Eerst alleen zichtbaar voor Franka maar het duurt niet lang of het wordt voor iedereen duidelijk. Franka doet haar uiterste best goed voor Joost te zorgen in de thuissituatie maar op een gegeven moment is het niet meer haalbaar en moet Joost naar een verpleegtehuis.
Je leest hier over het ‘levend verlies’ wat Franka, maar ook haar kinderen, door moeten maken.
Dochter Susan is kortgeleden verhuist. Ze kan niet even snel binnenwippen maar moet hiervoor een reis van twee uur maken. Daarnaast kan ze helemaal niet wennen in haar nieuwe woonplaats.
Ze reist veel heen en weer om haar ouders bij te staan maar zeker ook om haar heimwee.
Het is ook Susan die, na het overlijden van haar vader, het meeste moeite heeft met de nieuwe vriendschap die haar moeder sluit. Tot blijkt dat deze man de vinger op de zere plek legt en het voor Susan goed uit blijkt te pakken.
Een realistisch verhaal dat een inkijkje geeft in een pijnlijk verlies. Het is jammer dat het verhaal zo aan de oppervlakte blijft. Emoties worden wel beschreven maar gaan niet de diepte in. Terwijl daar toch eigenlijk het hele verhaal om draait.
De titel, in dit geval met een dubbele betekenis, is goed gekozen!

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020546835
Aantal pagina's: 223
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: november 2022

Inhoud:

Het leven van Marjon is als een prachtig muziekstuk: ze is intens gelukkig met haar man Michiel, haar peuterzoontje Bart én een nieuwe zwangerschap. Daarnaast is er haar passie voor vioolspelen. Een carrière als eerste violist ligt in het verschiet. Maar van de ene op de andere dag stopt de muziek. Door de vroeggeboorte van Eva staat Marjons perfecte leventje volledig op zijn kop. Dag en nacht worden beheerst door het zorgen voor de kwetsbare Eva. Marjon kan moeilijk accepteren dat haar dochter zich zo anders ontwikkelt dan de meeste kinderen. Ook vindt ze het lastig dat mensen uit haar omgeving niet begrijpen wat het met zich meebrengt om moeder te zijn van een kind met een ernstige meervoudige beperking. Terwijl Marjon zich stort op de zorg voor haar lieve meisje, voert ze nog een andere, diepere strijd...

Waardering:

Er is veel voorspoed in het leven van Marjon. Ze geniet van het geven van vioolles en kijkt uit naar de concerten die ze gaat geven. Ze is getrouwd met Michiel, de liefde van haar leven en stapelgek op haar zoontje Bart. Nu kijkt ze uit naar de geboorte van haar dochter.
Maar in één ogenblik is alles anders. Door het loslaten van de placenta komt baby Eva ter wereld met zuurstoftekort en moet meteen gereanimeerd worden. 
Het is meteen duidelijk dat ze hier blijvende schade aan over zal houden.
Liefde hebben Michiel en Marjon genoeg maar eer volgt een verwerkingsproces met een glimlach maar zeker ook diepe dalen. 
Wat is het mooi dat er zo'n realistisch boek is geschreven over dit onderwerp! 
De taboe en de reacties van mensen (wat misschien wel het moeilijkst is!), het hoog houden van veel ballen en het bijstellen van verwachtingen en plannen. Dat laatste is een soort rouwproces wat beschreven wordt. 
Het boek zal herkenning geven aan iedere ouder met een zorgenkind. Daarnaast kan het voor iedere ouder een eye-opener zijn! 
Het verhaal leest vlot weg door de eigentijdse taal. Je leest het in een ruk uit omdat je meeleeft met het gezin en wilt weten hoe het verder gaat. Een aanrader! 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087188337
Aantal pagina's: 325
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 13,49
Uitgave: oktober 2022

Inhoud:

'Verloren dochters' van Terri Blackstock gaat over de jonge tweeling Kara en Lizzie. Als hun vader overlijdt, worden de zusjes weggehaald bij hun dierbare stiefmoeder Amanda. Dat breekt haar hart, maar ze zal er alles aan doen om haar kinderen terug te krijgen.De tweeling komt terecht bij familieleden die het enkel op hun gigantische erfenis hebben voorzien. Ze hebben geen idee van hun afkomst, tot ze op een dag de waarheid ontdekken. Kunnen ze de weg terugvinden naar de liefde van hun vroegere stiefmoeder, die hen nooit heeft losgelaten?

Waardering:

Amanda is intens verdrietig en wanhopig als blijkt dat na het overlijden van haar man de voogdij van de kinderen nog niet goed is geregeld en ze dus wettelijk gezien geen recht op de kinderen heeft.
Haar man en schoonouders zijn omgekomen bij een vliegtuigramp en Amanda blijkt erfgename te zijn van het ‘Holbrooke-fortuin’. Het duurt niet lang voor meer mensen hier lucht van krijgen. Deke en Eloise, de groutouders van de tweeling Kara en Lizzie staan al snel op de stoep om de meisjes mee te nemen. Niet om hen in liefde op te vangen maar om de erfenis.
Er is niets wat Amanda kan doen om dit te voorkomen.
Zo groeien Kara en Lizzie op in liefdeloosheid en armoede. Ze moeten zichzelf maar zien te redden. Deke en Eloise zijn druk met het vergokken van de grote jaarlijkse toelage.
De herinneringen aan hun vader en Amanda vervagen en ze geloven in de leugens die hun worden verteld.
Het verhaal wordt beschreven vanuit Kara en maakt enorme sprongen. Er worden wat gebeurtenissen beschreven die de meiden door de jaren heen beleven.
Vanaf ze een jaar of 15 zijn wordt dit iets meer.
Over Amanda lees je niets, behalve een enkele ontmoeting tussen haar en de tweeling.
Een prachtig verhaal met een duidelijke christelijke boodschap. Het verhaal raakt je.
Maar de manier van schrijven, vooral de open stukken op de tijdlijn, vond ik jammer.
Dat je ook niets mee over Amanda leest is ook niet bevredigend. Je kunt het ook zien aan de dikte van het boek; met 286 dunner dan gemiddeld terwijl het tijdsbestek waarin het zich afspeeld juist heel groot is. 
Pas in het laatste stuk van het boek, wanneer de tweeling bijna 18 wordt en ze een keuze moeten gaan maken, krijg je het gevoel voldoende informatie te krijgen.
Helaas is het einde erg kort en wat afgeraffeld. Het is een ander soort boek als de andere boeken van Terri Blackstock, wellicht komt het ook door je verwachtingen als een boek dan wat tegenvalt. Kortom: een prachtig verhaal dat toch wat lager scoort door de manier waarop het geschreven is.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok boekencentrum
ISBN: 9789029732857
Aantal pagina's: 286
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: september 2022

Inhoud:

Laat de liefde niet wachten is de eerste Feelgoed met een hart-kerstnovellebundel! Drie heerlijke novelles van bekende auteurs: Deborah Raney, Courtney Walsh en Melissa Tagg. Verhalen over oude liefdes en nieuwe liefdes, en dat alles in die bijzondere tijd rond Kerst.

Een bundel om cadeau te geven of gewoon zelf te houden, omdat er niets fijners is dan wegdromen bij een romantisch verhaal als het buiten koud is. En ook als de feestdagen achter de rug zijn, zijn deze verhalen nog steeds heerlijk om te lezen.

Waardering:

In ‘Laat liefde niet wachten’ zijn drie korte verhalen, van drie verschillende auteurs opgenomen. Alle drie winters en romantisch!

Het eerste verhaal is Een duwtje in de rug van Courtney Walsh. Hayes en Pru zijn al jarenlang elkaars beste vrienden. Tenminste, zo is het voor Hayes. Maar Pru voelt veel meer voor hem dan alleen vriendschap. Ze wil dit niet laten werken, bang om hun vriendschap op het spel te zetten.
Hayes heeft een traumatische ervaring achter zich en verliest hierdoor zijn wilde haren.
Zijn vrije dagen worden totaal anders ingevuld dan hij had gedacht. Samenwerken met Pru aan deze dubieuze opdracht begin hij ook in te zien dat Pru meer voor hem is dan alleen een vriendin.
Het doel van de opdracht is wat bijzonder maar het verhaal is heerlijk romantisch. De liefde spat van de bladzijden af. Een fijn verhaal om te lezen!

In het tweede verhaal, Een buitengewoon geschenk door Deborah Raney, sluit de dorpsschool waar Rachel werkt plots haar deuren. Een nieuwe baan in het onderwijs ligt niet voor het oprapen. Ze zou graag muziekles willen gaan geven maar dat kan niet op de locatie waar ze nu woont.
Als snel laat ze haar oog vallen op een huis wat precies past bij haar dromen.
Ondertussen is Rachel aan het daten met Caleb, haar oud collega. Ze zitten in hetzelfde schuitje en bieden elkaar een luisterend oor maar al snel speelt er mee dan dat.
Dan blijkt dat ze ongemerkt in dezelfde vijver vissen. De teleurstelling voor Rachel is zo graag dat ze afstand moet nemen. Maar de vraag is of dat het waard is of dat ze het opzij kan zetten en Caleb in haar leen wil. Ook een romantisch verhaal maar veel gematigder. Niet bijzonder boeiend en vlot geschreven, ik vond dit verhaal wat minder hoog scoren.

Het derde verhaal, een onvergetelijke kerst van Melissa Tagg, spant de kroon. Over zo’n verhaal kun je alleen maar positief zijn.
Maren Grant hikt tegen de deadline van haar tweede boek aan. Ze besluit het aanbod van Colin, de man die op de cover van haar eerste boek prijkt en waar ze halsoverkop verliefd op werd, aan te nemen en vertrekt naar Maple Valley, waar ze in rust hoopt  te kunnen schrijven op de boerderij van Collins familie. Maar als Maren in Maple Valley aankomt, is Collin in geen velden of wegen te bekennen. Zijn broer Drew echter wel! De situatie is wonderlijk maar het klikt tussen hen en Maren blijft veel langer dan ze had gedacht. Gefascineerd door Maple Valley wat ze goed gebruiken kan voor haar verhaal, maar ook door Drew. En dat is wederzijds! Het verhaal bevat naast een flink portie romantiek ook de nodige humor. Dit vlot geschreven, veel te kort, verhaal speelt zich af in Maple Valley dat we kennen uit de serie ‘Familie Walker’ waar je zijdelings ook over leest.

Al met al een fijne verhalenbundel die de moeite waard is om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN:9789029733755
Aantal pagina's: 395
Prijs: € 20,00
Uitgave: oktober 2022

Verwacht in april 2023

Twee jonge vrouwen zijn vastbesloten om hun geliefden in de oorlog te helpen, om te vechten voor gerechtigheid, koste wat het kost.

1944. Een storm raast over het landgoed van de Belvideres in No Creek. De zolder van Garden’s Gate raakt beschadigd en een verborgen ruimte komt bloot te liggen. Een lang vergeten koffer onthult geheimen uit de burgeroorlog. Celia Percy besluit een oude misstand recht te zetten. Of het stadje daar nu klaar voor is of niet.

1861. Na de dood van haar moeder werkt Minnie Belvidere keihard voor haar huishouden. Bovendien probeert ze haar gezin bijeen te houden. Maar de breuk van de Burgeroorlog loopt dwars door haar familie.


Pagina 1 van 58

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.