Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 08 september 2015 22:32

Wise, Beth - De postorderbruid

Geschreven door
Beoordeel dit item
(17 stemmen)

Inhoud:

1704. Geneviève Gaillain en haar zus reizen als postorderbruiden naar de Louisiana-kolonie, op de vlucht voor hun verleden. Als hugenoten waren ze hun leven in Frankrijk niet zeker en daarom hebben ze beiden beloofd te trouwen met een man in de Nieuwe Wereld.
Maar wanneer Geneviève verliefd wordt op Tristan Lanier – een kaartenmaker die opkomt voor de gelijke behandeling van inheemsen – beseft ze dat zelfs in dit land van vrijheid een vredig bestaan geen garantie is.
En het geheim dat ze bewaart zou weleens de ondergang van de kolonie kunnen betekenen.

Waardering:

In deze avonturenroman lezen we over het begin van de staat Louisiana. Het is in 1704 nog in Franse handen. Omdat er bijna alleen maar mannen wonen komt er een schip met vrouwen naar Frankrijk. Alle vrouwen zijn wezen en hebben weinig hoop op een goede toekomst in Frankrijk.
Geneviève en haar zus Aimee redden zelfs hun leven door naar Louisiana te gaan. Al snel wordt duidelijk waarom Geneviève gezocht wordt. Onder de hoede van Pater Mathhieu is ze veilig, maar die wordt al snel op missie gestuurd. En dan moet ze ook nog binnen twee maanden een geschikte man kiezen om mee te trouwen. Problemen genoeg dus!
Het leven in de kolonie is moeilijk. Het is er vochtig  en er is altijd dreiging van indianen en Britten.
De schrijfster heeft zich goed in het dagelijkse leven en de geschiedenis van haar woonplaats verdiept. Dat heeft ze goed verwerkt in het boek. Het is geen boek met veel feiten, maar er zit veel geschiedenis in het verhaal verweven.
Door de vele intriges, geheimen en verraad is het een spannend boek dat je moeilijk weg kunt leggen!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723671
Aantal blz: 384
Prijs: € 20,99
Lees 2190 keer Laatst aangepast op dinsdag, 08 september 2015 22:34
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.