Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 15 januari 2013 21:21

Alexander, Tamera - Een blijvende indruk

Geschreven door Marijke van Deelen en Jolanda Bot
Beoordeel dit item
(65 stemmen)

Inhoud:

Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser. Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat.

Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden - maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.

Waardering van Marijke:

Net wanneer Claire besluit geen vervalsingen meer te willen maken, wordt ze gedwongen haar woonplaats te verlaten en naar Nashville te vertrekken. Door omstandigheden hoort dat er op het landgoed Belmont misschien werk voor haar is. De eisen zijn hoog, maar Claire krijgt een proeftijd. 
Op Belmonte is ook Sutton Monroe. Hoewel Sutton eerst wat twijfels over Claires bedoelingen heeft, sluiten de twee toch vriendschap. Als hun vriendschap zich verdiept en er ook nog eens een oude bekende van Claire opduikt, weet Claire dat ze Sutton over haar verleden moet vertellen.

Een fijne historische roman, zoals we van Tamera Alexander gewend zijn. Een echte historische liefdesroman. Daarnaast is het leuk om te lezen over de kunst, waarvan er zoveel te vinden is op Belmont.
Liefhebbers kunnen zich verheugen; Een blijvende indruk is het eerste deel van een trilogie over landgoed Belmont! 

Waardering van Jolanda:

Dit is weer een heerlijke historische roman met de nodige romantiek en spanning.
Alles is goed beschreven! Er is duidelijk veel studie van Belmont en het leven in die tijd gemaakt. In het verhaal zie je duidelijk de grote invloed Frankrijk in die tijd.
Het tot geloof komen van Claire is wat summier beschreven, alhoewel het wel leidt tot opbiechten van zonden.
Tamera Alexander laat is dit boek ziet dat problemen en verdriet ook bij het leven horen  maar je wel sterker maken.

Gegevens:

Uitgeverij: van Wijnen
ISBN:  9789051944433
Aantal pagina's: 480
Prijs: € 19.95 

Lees 5854 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 mei 2013 17:18

1 Reactie

  • Reactielink zaterdag, 24 augustus 2013 11:20 Geplaatst door Wineke van de Graaf

    Tamera Alexander schrijft echt goed, haar romans steken met kop en schouders uit boven de rest in dit genre. Haar personages zijn overtuigend en komen echt tot leven op de pagina's. Dit boek speelt zich niet zoals de vorige romans af in het Wilde Westen van Amerika in de 19e eeuw maar juist in het zuiden, in Nashville, in de periode na de Burgeroorlog. De historische setting van het verhaal is weer heel nauwkeurig onderzocht en het onderwerp ( een van de hoofdpersonen heeft een verleden als kunstvervalser en de andere is advocaat) is ook goed voor een verwachtingsvolle spanning. Eenmaal aan het lezen is het heel moeilijk om dit boek weg te leggen.....Een aantal personen die in het boek voorkomen hebben echt bestaan, evenals het landhuis waar het verhaal zich afspeelt. Zie ook http://www.tameraalexander.com/belmontmansionnovels.html

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.