Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 03 juli 2012 22:22

Curtiz Higgs, Liz - Dwars door de nacht

Geschreven door
Beoordeel dit item
(21 stemmen)

Vervolg op "Hier ben ik thuis"

Inhoud:

Weduwe Elisabeth Kerr en haar schoonmoeder, die haar beide zoons verloor tijdens de greep naar de troon door prins Charles in 1746, keren terug naar het geboortedorp van Lady Marjory Kerr.
Ze zijn al hun rijkdommen kwijt en hopen onderdak te vinden bij een verre nicht.
Elisabeth probeert werk te vinden als naaister om zo zichzelf en haar schoonmoeder te kunnen onderhouden. Ze gaat uiteindelijk aan de slag op het landgoed van Lord Buchanan. Kan hij haar weer een toekomst geven?

Waardering:

Ook bij dit deel is het jammer dat achterop staat dat het verhaal gebaseerd is op het verhaal van Naomi en Ruth, want wie weet hoe dat verhaal gaat zal de afloop van dit verhaal ook kunnen raden. Toch zijn er genoeg andere personages die het boek boeiend maken. Zo zijn er Marjory, de schoonmoeder van Elisabeth en Anna, de nicht en ook de plaatselijke kleermaker Michael en zijn zoon Peter.
De schrijfster heeft zich goed verdiept in de tijd waarin het boek speelt (de achttiende eeuw in Schotland). Je leest hoe de adel leeft en hoe de gewone mensen leven. Wat een tegenstelling!
De admiraal is een hele gelovige man die zijn geloof ook in de praktijk brengt. Dat is mooi om te lezen. Ook Elisabeth is een hele gelovige en vergevingsgezinde vrouw.
Het verhaal van Marjory vond ik niet helemaal geloofwaardig in die tijd.
Toch is het een prachtige roman. Liz Curtis Higgs heeft heel knap het verhaal van Ruth en Naomi vertaald naar de achttiende eeuw!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029709057
Aantal blz: 523
Prijs € 22,50

Lees 4239 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:25
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.