Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 16:20

Tompot, M. & Bokhoven, I. van - Het geheim van Erasmus

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Inhoud:

Hte geheim van ErasmusAls de Sint Jan van Gouda in 1552 door brand verwoest wordt, krijgt glasschilder Dirck Crabeth de opdracht om voor nieuwe gebrandschilderde ramen te zorgen.
Hij wordt ontboden bij professor Lethmaet uit Utrecht die hem de opdracht geeft om een verdwenen boekje van Desiderius Erasmus op te sporen.  Dit boekje bevat plannen voor gebrandschilderde ramen van de Sint Jan. Lethmaet vindt het uiterst belangrijk dat door het gebruik van de afbeeldingen in de ramen van de kerk het woord van God wordt verspreid.
Dirck krijgt hulp van monnik Cornelius en na een ingewikkelde zoektocht vindt deze het boekje.
Dan komt de schout bij hem. Dirck wordt verdacht van het in bezit hebben van een ‘ketters geschrift’,  ofwel, het boekje van Erasmus. De schout gelast tot huiszoeking en dan vindt er een dramatische gebeurtenis plaats...

Waardering:

Dit is een vlot lezend, boeiend boek over Gouda in de 16e eeuw. Het overheersende katholicisme komt duidelijk naar voren. Ook hetgeen er met de ketters gebeurde.

 

Lees 6163 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink vrijdag, 09 januari 2009 17:27 Geplaatst door admin

    Dit boek vond ik een goed boek. Makkelijk te lezen, boeiend!
    Ook het leven in die tijd is goed neergezet.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.