Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 25 juli 2009 18:03

Bokhoven, Ines van - Julia's schaduw

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(9 stemmen)


Inhoud:

Londen, 1888. Te midden van het vuil en de armoede in Whitechapel, de overbevolkte achterbuurt in Londens East End, probeert Julia te overleven. Het is een hard leven: prostitutie is voor vrouwen in Whitechapel bijna de enige manier om geld te verdienen. Voor Julia is dat, na een verleden vol misbruik, uitgesloten; zij moet op een andere manier aan inkomsten zien te komen. En dan is er nog Jack the Ripper, een ongrijpbare seriemoordenaar die keer op keer in het holst van de nacht toeslaat en de hele stad in een greep van angst houdt.

Ook Julia is bang. Als ze voetstappen en stemmen begint te horen, doet ze dat aanvankelijk af als een teken van vermoeidheid en ondervoeding. Maar al snel wordt het erger: ze merkt dat ze herinneringen kwijtraakt, ze doet dingen zonder het zelf te weten en vindt zichzelf terug in vreemde situaties. Er is iets vreselijk mis, beseft ze. Als ze wil overleven, heeft ze antwoorden nodig op heel oude vragen. De enige persoon die de antwoorden heeft, is de vrouw die haar als kind aan een bordeel verkocht, de vrouw die Julia nooit meer hoopte te zien.
En ondertussen blijft Jack maar slachtoffers maken.


Waardering:

Een historische roman over Jack the Rpper. Jack the Ripper was een seriemoordenaar rond 1888. De dader van deze lugubere moorden is nooit gevonden. De naam is te danken aan de moordenaar, welke brieven naar de krant stuurde met daarin deze naam.
Dit is een fictief verhaal over Julia, die door haar tante is verkocht aan een bordeel. Ze heeft nachtmerries en waanideeën en leeft een afschuwelijk leven.
Het boek is heel bijzonder om te lezen en grijpt echt aan. Het einde is heel verrassend en laat je zeker niet los.
Ik zou daar wel iets over op willen schrijven maar het is niet meer leuk om het boek te lezen als ik dat doe.
't Is echt een ontzettend knap geschreven verhaal!

Extra:

Voor informatie over Jack the Ripper: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jack_the_Ripper

Lees 3227 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 20:59

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 26 januari 2010 20:53 Geplaatst door Elienne

    Heel mooi en spannend boek, maar wel heel erg apart. Je moet sommige dingen soms 2 x lezen omdat het heel apart is geschreven. Het einde vond ik ook wat raar. Maar voor de rest: heel knap geschreven: de schrijver/schrijfster heeft talent!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.