Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 20 april 2009 22:26

Cavanaugh, Jack - Het bewijs

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Eerste deel van een serie over de geestelijke opwekkingen in Amerika in 1857 en 1858. Hierna volgen Het vuur en De storm.

Inhoud:

Harrison Shaw, een jonge advocaat, krijgt de kans van zijn leven als de befaamde jurist Jarves hem onder zijn hoede neemt. Harrison kan de praktijken van Jarves echter niet met zijn geweten overeen brengen en daarmee roept hij Jarves’ woede over zich af. Jarves neemt wraak door de kerk van Harrison voor de rechter te dagen op beschuldiging van hersenspoeling. Harrison neemt de verdediging van de kerk op zich, en moet bewijzen dat de Heilige Geest bestaat. Hij ontdekt echter dat de Geest zeer goed in staat is Zichzelf te bewijzen…

Waardering:

Het eerste deel van deze serie gaat over een jonge advocaat. Hij komt uit een arm milieu dat goed beschreven wordt. De tegenstelling tussen arm en rijk is groot.
Het boek is regelmatig spannend. De geestelijke opwekking komt vaak naar voren. Het is alleen jammer dat er zo weinig Geest van God in Harrison te zien is. Hij komt nu naar voren als een plichtsgetrouwe christen, die alles doet omdat het hoort. Er is weinig vuur te zien. Dat vind ik een gemiste kans van de schrijver.

Extra:

Dit boek heeft Jack Cavanaugh geschreven i.s.m. Bill Wright. Bill heeft hem benaderd hierover, omdat hij al jaren bidt voor een grote opwekking. Hij hoopt dat door deze boeken meer mensen voor een opwekking gaan bidden.

Lees 3538 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 22:52
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.