Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 06 maart 2009 21:40

Cavanaugh, Jack – Het vuur

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Het vuur is het tweede deel in een serie over grote geestelijke opwekkingen in Amerika in de achttiende en negentiende eeuw. Eerder verscheen Het bewijs.

Inhoud:

De prediker Josiah wordt in zijn gemeente in Havenhill van alle kanten tegengewerkt en vijandig bejegend. Dan breekt een pokkenepidemie uit. Het stadje wordt zwaar geteisterd door de epidemie en veel inwoners overlijden. Maar Josiah komt gaandeweg tot de conclusie dat de ziekte niet het echte probleem van Havenhill is. De bevolking lijdt aan geestelijke malaise. Hoe moet Josiah die bestrijden? Kan de bekende opwekkingsprediker George Whitefield misschien helpen?

Waardering:

Een mooie historische roman over geestelijke opwekking. De roman is onderdeel van een serie maar kan heel goed los gelezen worden, omdat elk deel over een andere persoon gaat.
Het is een boeiende roman die diep in gaat op de gevolgen van zonden.
Lees 7862 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:28
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.