Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 14 juni 2021 21:52

Vogel Sawyer, Kim - De droom van de bibliothecaresse

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

De droom van de bibliothecaresse' van Kim Vogel Sawyer speelt zich af in Kentucky in 1936, middenin de grote economische crisis.
De jonge Addie droomt ervan om schrijfster te worden. Maar wanneer haar vader tijdens de Depressie zijn baan verliest, is Addie gedwongen om het enige baantje aan te nemen dat ze kan vinden: te paard bibliotheekboeken rondbrengen bij arme gezinnen in Kentucky. In het gesloten plaatsje Boone's Hollow zien ze haar echter liever gaan dan komen. Dan ontmoet ze Emmett Tharp, die als eerste inwoner van het dorp een academische graad behaald heeft. Kan hij haar helpen... of misschien zelfs meer dan dat?

Waardering:

Addie’s vader is tijdens de Grote Depressie zijn baan verloren. Hierdoor kan Addie haar opleiding aan de universiteit niet afmaken. Er zijn veel schulden die afbetaald moeten worden dus Addie moet op zoek naar een baan. Er is een project opgezet dat armlastige mensen beschikking krijgen over bibliotheekboeken. Deze moeten bij hen bezorgd worden. Addie is één van de meisjes die dit gaat doen. Maar ze atwordt niet bepaald met open armen ontvangen door de bewoners van Boone’s Hollow. En als ze dan ook nog intrekt bij Nanny Fay, het kruidenvrouwtje dat door de dorpelingen met nek aangekeken wordt, is er bijna geen mens meer wat aardig te tegen haar doet.
Boone’s Hollow is ook de plas waar Emmett Tharp is geboren en getogen. Nadat Emmett en Addie elkaar kort op de universiteit hebben ontmoet, komen ze elkaar nu weer tegen. Ze gaan zelfs nauw samenwerken als Emmett ook een baan bij de bibliotheek weet te bemachtigen.
Tot grote ergernis van Bettina, die in haar fantasie een relatie met Emmett heeft. Bettina maakt het leven van Addie niet makkelijk. Maar Addie is zachtmoedig en geduldig. En als ze achter de reden komen waarom Bettina zich zo gedraagt, wordt er een plan gemaakt om haar te helpen. Met Nanny Fay aan het roer.
Ondanks dat er personages en gebeurtenissen wat aan de oppervlakte blijven, is het een fijn boek om te lezen. Het verhaal kabbelt wat voort maar wat eruit springt in de boodschap die erin zit. Nanny Fay en Addie laten zien wat naastenliefde is. En leren, in het verhaal met name aan Bettina, wat genade en vergeving inhoudt.
Dat is wat je bijblijft als je het boek dichtgeslagen hebt. Dat het wat toevallig is dat Emmett en Addie elkaar net de laatste dag op de universiteit ontmoeten en elkaar nu tegenkomen, is dan niet zo belangrijk meer. Liefhebbers van historische romans zullen genieten van dit boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029730853
Aantal pagina's: 351
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: februari 2021

Lees 146 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.