Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 31 januari 2009 12:01

Cote, Lynn - Het licht van de liefde

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

'Het licht van de liefde' is het laatste deel in de triologie van Lyn Cote. Eerder verschenen 'Ik fluister je naam' en 'Op vleugels van liefde'.

Het licht van de liefdeInhoud:

New Orleans, de jaren twintig. Del Dubois, een zwarte Jazzpianist, wordt het slachtoffer van de corruptie en het racisme dat in de stad heerst. Als hij gearresteerd wordt op verdenking van moord, zoekt hij zijn steun bij zijn vriendin Meg Wagstaff. Meg reist naar New Orleans om Del te helpen. Dat leidt onvermijdelijk tot een confrontatie met Gabriel St. Clair, de officier van justitie, die overtuigd is van Dels schuld. Gabriel is een telg uit een gerespecteerde vooraanstaande familie in New Orleans en zijn mening legt dan ook veel gewicht in de schaal. Maar Meg is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen en ze dwingt Gabriel zijn vooroordelen onder ogen te zien. Gaandeweg wint ze bovendien zijn hart. Samen binden ze de strijd aan tegen vooroordeel, wetteloosheid en corruptie, om Dels schuld te bewijzen.

Waardering:

In dit boek komen we de kleindochter van Meg Wagstaff uit het eerste boek tegen. Toch kan dit boek ook goed alleen gelezen worden.
Het is een boek over het racisme in Amerika. Het laat je de ongure plaatsen in de stad zien, maar ook de ongure plaatsen in harten van mensen.
Meg strijdt voor gerechtigheid en geeft daar alles voor.
Een mooi boek over gerechtigheid en liefde.
Lees 3429 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.