Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 31 januari 2009 11:55

Cote, Lynn – Ik fluister je naam

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

“Ik fluister je naam” maakt deel uit van een trilogie. Dit is het eerste deel. De delen die volgen zijn “Op vleugels van liefde” en “Het licht van de liefde”.

Ik fluister je naamInhoud:

Het is 1871 en Amerika is nog maar net op de been na een allesverwoestende oorlog die het land bijna ten val bracht. Nadat haar man is gesneuveld, raapt Jessie Wagstaff de brokstukken van haar leven bij elkaar. Samen met haar zoontje Lincoln begint zij een nieuw leven in de stad Chicago. Jessie stuit daarbij al spoedig op weerstand als zij zich weinig aantrekt van wat de buren juist en keurig vinden. Zeer tegen de zin van de omwonenden neemt zij een zwarte huishoudster in dienst.

Wanneer onder de zwarte bevolking een besmettelijke ziekte uitbreekt, is zij de enige die zich om hen bekommert. Met al haar overredingskracht probeert zij een arts over te halen hen bij te staan. Hoewel de jonge dokter zijn carrière riskeert, besluit hij Jessie te helpen, maar het is de vraag of hij geen bij bijbedoelingen heeft.

Er komt nog een man in haar leven, in de persoon van mr. Smith. Hij was in de oorlog de beste vriend van haar man en heeft hem beloofd te zorgen voor zijn vrouw en kind. Maar of de eigenzinnige Jessie daarvan is gediend?

Waardering:

Dit is een trilogie, maar alle boeken hebben een eigen verhaal en in elk boek staat een andere hoofdpersoon centraal. De hoofdpersonen zijn wel familie van elkaar.
Dit boek is een mooi verhaal over opoffering en liefde. De tijd en leefomstandigheden zijn goed beschreven.

Lees 7478 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.