Warning: Attempt to read property "alias" on null in /home/christelijk/public_html/components/com_k2/router.php on line 283
Mason, Susan Anne - Boven alle verwachtingen
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 02 september 2020 15:00

Mason, Susan Anne - Boven alle verwachtingen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

De oversteek - deel 2

Inhoud:

Jarenlang leefde Emmaline Moore in de veronderstelling dat haar vader was overleden. Groot is dan ook de schok wanneer ze ontdekt dat hij springlevend is en in Canada woont. Aangezien Emmaline verder geen familie meer heeft, besluit ze hem op te zoeken, vergezeld door haar beste vriend Jonathan. Hoewel haar vader niet erg toeschietelijk lijkt, is Emmaline vastbesloten om hem voor zich te winnen. Jonathan ziet het met lede ogen aan. Hoe kan hij haar er ooit van overtuigen dat ze een thuis bij hém kan vinden?

Waardering:

Emmaline Moore is opegroeid bij haar grootouders. Na hun dood ontdekt ze dat haar vader nog leeft. Ze besluit de oceaan over te steken om hem op te zoeken; ervan overtuigd dat hij blij is haar te zien. Maar dat verloopt anders. Haar vader ontvangt Emmaline met gemengde gevoelens maar zijn vrouw en één van Emmalines halfzussen zien haar liever gaan dan komen en steken dat ook niet onder stoelen of banken.
Teleurgesteld doet Emmaline haar best een band met hen op te bouwen. Gelukkig is haar beste vriend Jonathan met haar meegekomen. Met lede ogen ziet hij aan hoe Emmaline hunkert naar liefde en goedkeuring van haar vader. Hij is al jaren stilletjes verliefd op haar maar Emmaline lijkt het niet op merken.
Toch veranderd er iets in hun relatie. Maar door ongelukkige omstandigheden krijgen ze onenigheid en vertrekt Jonathan alleen, terug naar huis.
Pas dan gaat Emmaline beseffen dat haar thuis niet in Canada is maar in Engeland; bij Jonathan.
Een mooi romantisch verhaal. De liefde van Jonathan voor Emmaline ze je terug in alles wat hij doet. Dat is mooi om te lezen. Je leest over de ontwikkeling die Emmaline doormaakt en hoe ze tot het besef komt dat de erkenning van haar vader niet is wat zij nodig heeft.
Haar impulsieve karakter blijft tot het einde tot onveranderd maar haar laatste keuzes, hetzij ook impulsief genomen, komen recht uit haar hart, uit liefde voor degene die dicht naast haar staan.
Boven alle verwachtingen is het tweede deel van de serie 'De oversteek'. Eerder verscheen Met de beste bedoelingen. Beide boeken zijn prima afzonderlijk te lezen. De hoofdpersoon uit het eerste deel kom je slechts vluchtig tegen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729307
Aantal pagina's: 368
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juni 2020

Lees 629 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.