Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 08 januari 2020 20:30

Camden, Elizabeth - Door het vuur

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Historische roman ten tijde van de grote brand van Chicago in 1871. De horlogemakerij van Mollie Knox gaat verloren. Samen met Zack Kazmarek van het prestigieuze warenhuis Hartman ontvlucht ze de vlammenzee. Ze zijn op elkaar aangewezen. Is dit de grote kans voor Zack om Mollie voor zich te winnen? Of zijn er andere kandidaten?

Waardering:

Mollie Knox krijgt van een groot warenhuis, Hartman, een aanbod haar horlogemakerij goed te kunnen verkopen. Toch voelt het niet goed. Na een paar dagen vindt ze het addertje onder het gras in vorm van een eigendomsbewijs van een stukje grond waarop het Hartman staat.
Als ze Zack Kazmarek, jurist van het warenhuis, hiermee wil confronteren, breekt er brand uit. In razend temp breidt deze zich uit en moet Mollie op de vlucht. Zack is vastbesloten Mollie te helpen waar hij kan. Hun relatie is altijd puur zakelijk geweest maar stiekem is hij al jaren verliefd op haar. Samen vluchten ze, samen met veel andere mensen, Chicago uit. De brand is verwoestend. Duizenden mensen zijn dakloos. Ook Mollie heeft geen huis meer en 'woont' in een kerk. Tijdens deze vreselijke dagen worden Zacks gevoelens aangewakkerd en Mollie voelt zich op haar beurt sterk tot Zack aangetrokken. Maar het eigendomsbewijs staat tussen hen in.. Mollie weet niet of ze Zack wel vertrouwen kan.
Zack weet ook wel dat hij hier fout in zit maar hij wil zijn werkgever niet afvallen. Ooit haalde hij Zack uit de armoede en gaf hem een kans en Zack is hierdoor altijd loyaal aan hem.
Hun relatie is vol ups en downs tot Mollie besluit dat dit niet bij haar past. Ze verbreekt het contact en wil zich helemaal richten op het weer opstarten van de horlogemakerij. Maar verstand en gevoel gaan niet altijd samen, dat blijkt maar weer.

Deze stand-alone van Elizabeth Camden is wederom een prachtig boek uit haar hand. Dat de brand van Chicago echt gebeurd is wat het verhaal nog dichterbij brengt. Een onderwerp waar je niet veel over leest en best meer over weten wilt. Zoals we gewend zijn van deze schrijfster is de schrijfstijl vlot en boeiend. Spanning en romantiek ontbreken niet. Kortom, een boek met alle ingrediënten wat een goed boek hebben moet!
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512995
Aantal pagina's: 365
Prijs: € 22,95

Lees 137 keer Laatst aangepast op donderdag, 06 februari 2020 11:57
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.