Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 17 december 2019 14:43

Benton, Lori - De zoon van de Kraai

Geschreven door
Beoordeel dit item
(13 stemmen)

Inhoud:

Ohio, 1774. De zwangere Clare Inglesby strandt met haar gezin in de bergen. Als haar man hulp gaat halen, komt hij niet meer terug en hun vierjarige zoontje Jacob wordt ontvoerd door Shawnee indianen. Clare zet alles op alles om Jacob terug te vinden, maar de brute gevechten tussen de kolonisten en de indianen maken het gevaarlijk. Dan komt Jeremiah op haar pad. Hij is kolonist, maar is ook loyaal aan de indianen. Kan hij Clare helpen om Jacob terug te vinden?

Waardering:

In deze prachtige historische roman vind je alles wat een goed boek in zich heeft. Avontuur, spanning en romantiek maar ook het geloof speelt een belangrijke rol.
Claire Inglesby staat met een kapotte wagen midden in de rimboe. Haar man, die hulp is gaan halen, keert niet terug. Nog erger wordt het als ze weeën krijgt en haar bevalling door lijkt te zetten. Als ze zich even terugtrekt wordt haar vijf jarige zoontje ontvoerd door de indianen. Als redder in nood verschijnt Jeremiah Ring. Hij helpt Claire haar dochter op de wereld te zetten. Maar tijd om bij te komen heeft Claire niet; ze moet op zoek naar haar zoontje. Gelukkig beloofd Jeremiah haar te helpen. Jeremiah leeft op goede voet met de Indianen maar dit is ook voor hem geen makkelijke klus. Als ze het kind gevonden hebben zijn ze er nog niet want inmiddels is hij geadopteerd door Jeremiah's zus. Claire blijft samen met Jeremiah bij de stam om zo loyaliteit te winnen. Het zo nauw met elkaar samenleven brengt hen dicht bij elkaar maar de verschillen tussen hen lijken zo groot!
Als Jeremiah mee ten strijde trekt en hij niet terug keert kan Claire haar gevoelens voor hem niet langer verbergen.
Een prachtig verhaal. boeiend geschreven met diversiteit in de persoonlijkheden die als levensecht neergezet worden. Vastgezogen in het verhaal wil je niets liever dan het in één ruk uitlezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789043531962
Aantal pagina's: 415
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99

 

Lees 212 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.