Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 24 oktober 2018 22:32

Olsson, Vibeke – De dochter van de houtzager

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:


Aangrijpende sociaal-historische roman over een van de grootste negentiende-eeuwse arbeidersstakingen in de Zweedse houtindustrie

Noord-Zweden, 1897. Britta van 10 jaar maakt lange dagen als lattengrietje in de houtzagerij - maar als ze thuiskomt is er weinig eten. Op een dag hoort ze vader en de andere arbeiders in het geheim praten over staken. De zagerij komt tot stilstand.
Het antwoord van de regering op het vreedzame protest van de arbeiders is schokkend. Angstig en hongerig wachten Britta en haar moeder af of vader weer veilig thuis komt.

Waardering:


In deze roman lees je over het leven op de houtzagerij door de ogen van Britta. Haar ouders zijn van een klein boerderijtje naar de zagerij gegaan, omdat ze bijna verhongerden. De andere kinderen zijn overleden en Britta is de enige die in leven is gebleven. Bij haar ouders staat hard werken bovenaan, maar als ze vrezen dat ze te weinig geld gaan verdienen om genoeg te eten gaan ze met de anderen staken.
Voor Britta is dit een hele belevenis. Je voelt haar angst.
Haar ouders vinden het vreselijk om haar al jong te moeten laten werken, maar Britta voelt zich heel trots als ze lattengrietje wordt. Zo hoort ze ook bij de werkers op de houtzagerij.

Een ontroerende roman die je een duidelijk beeld geeft van de omstandigheden van de arbeiders in de Zweedse zagerijen.

Gegevens:


Uitgeverij Boekencentrum
ISBN 9789023950790
Aantal blz: 342
Prijs: 20,99
Lees 17 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.