Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 29 augustus 2019 08:03

Pearce, AJ - Beste mevr. Bird

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud: 

Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan. Denkt ze. Ze blijkt brieven te moeten beantwoorden voor een damesblad. Ongepaste brieven horen in de vuilnisbak, aldus haar baas, mevrouw Bird. Maar als Emmy de soms wanhopige smeekbeden leest, besluit ze deze lezeressen in het geheim terug te schrijven. Dit boek is een ode aan de kracht van vriendschap, de vriendelijkheid van onbekenden en de moed van gewone mensen in buitengewone tijden.

Waardering:

De droom van Emmy gaat in vervulling als ze een baan krijgt als oorlogscorrespondente. Maar er wacht een andere taak op haar als ze had verwacht. Ze moet brieven van lezers sorteren oor een damesblad. Haar opdrachtgeefster, Henriëtta Bird, is echter nogal selectief. Brieven over persoonlijke relaties worden niet behandeld. Emmy besluit om deze brieven zelf te beantwoorden, in naam van Mevr. Bird.
Ondertussen woedt de oorlog door. Naast deze baan is Emmy druk met veel andere dingen. Ze werk als telefoniste bij de brandweer en brengt tijd door met haar beste vriendin Bunty, met wie ze ook samenwoont.
Tot een vreselijke gebeurtenis alles stilzet. Op een avond vlak voor de bruiloft van William en Bunty wordt het café waar ze afgesproken hebben gebombardeerd. Emmy en haar maatje voor die avond zijn te laat maar William en Bunty zijn slachtoffers.
Voor alle betrokkenen breekt er een moeilijke tijd aan maar bij Emmy knaagt er meer dan alleen verlies.
Ondanks dat dit verhaal zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en er vreselijke dingen gebeuren, is het boek wat zich als humoristisch laat beschrijven. Dit komt door de de brieven maar ook zeker door het impulsieve karakter van Emmy.
De schrijfstijl is wat wennen als je in dit boek begint maar al snel zit je midden in het verhaal en lees je het in één ruk uit.
Het verhaal laat de duidelijke boodschap achter wat echte vriendschap inhoudt.

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiëk
ISBN: 9789023959014
Aantal pagina's: 351
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Lees 317 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.