Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 15 mei 2019 22:19

Stibbe, Mark & Taylor, G.P. - Het lot van koningen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:


1793. Als de terreur zijn schaduw begint af te werpen over Frankrijk steekt Thomas Pryce, de nieuwe pastor van Deal, het Kanaal over om de vermiste ouders van zijn Franse vrouw te vinden. Terwijl hij het hoofd moet bieden aan angstige gevaren vervolgt hij zijn weg naar Bretagne, waar hij niet alleen achter het lot van zijn schoonouders komt, maar ook een complot ontdekt dat de Britse monarchie omver dreigt te werpen. Vechtend tegen een sinister geheim genootschap en in een race tegen de klok, dwarsboomt Pryce de plannen van een Parijse spion en zijn agenten in Londen.

Waardering:


Als de Engelse Thomas hoort dat de koning van Frankrijk is gedood door het volk, maakt hij zich ernstig zorgen over het lot van zijn Franse schoonouders. Hij besluit hen te gaan zoeken.
In Frankrijk is een hevige strijd aan de gang. De revolutie heeft de koning en de kerk aan de kant gezet. Maar er zijn nog mensen die de revolutie bevechten en daar is Thomas’ schoonvader Michel er een van. Maar hij is in gevaar. Dokter Vacher zit in opdracht van de Schaduw achter de verzetstrijders aan. Het geheime genootschap verdedigt de revolutie en de rede. Ze zetten zelfs hun zinnen op Engeland.

Dit is echt een actieboek met veel spannende scenes met spionage. Het geloof speelt een belangrijke rol. Daarbij wordt over kerkmuren heen gekeken.
Sommige dingen komen wat al te fantastisch over, maar het boek is erg boeiend en brengt de tijd van net na de Franse revolutie goed tot leven.

Gegevens:


Uitgeverij ArkMedia
Aantal blz: 288
ISBN: 9789033801754
Prijs: € 20,00

Extra:


Lees hier een leesfragment
Lees 136 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.