Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 22 september 2018 10:50

Halvorsen Schreck, Karen - Een ketting van hoop

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

Texas, 1934. Ruths prille huwelijksgeluk ligt in scherven. Tegen de zin van haar ouders vertrekt ze naar Californië om daar te studeren. Ze komt in contact met Thomas, die zich het lot van vluchtelingen heeft aangetrokken. Op zijn avondschool voor kinderen zet ook Ruth zich met hart en ziel in, en bouwt ze bijzondere vriendschappen op. Dan wordt het kamp overvallen, en worden de vluchtelingen gedwongen te vertrekken. Opnieuw zit Ruth bij de brokstukken van wat ze had opgebouwd. Maar dit keer is er hoop! Met alles wat ze in zich heeft vecht Ruth voor een toekomst voor de mensen van wie ze is gaan houden. Inclusief Thomas.

 

Waardering:

Na een heel kort huwelijk verongelukt Ruths man, Charlie, door een explosie op het olieveld waar hij werkt. Ze heeft geen andere keuze dan terug te gaan naar haar ouderlijke huis. Tot ze het bericht krijgt dat ze een studiebeurs krijgt en naar de universiteit in Californië kan. Zo neemt ze deze grote stap en vindt ze weer een doel in haar leven.

Ze ontmoet Thomas, de zoon van een vriendin van haar moeder. Hoewel het spanning geeft in zijn ouderlijk huis zet Thomas zich in voor Mexicanen in een vluchtelingenkamp. Hij heet zelfs een schooltje voor hen opgericht.

Als Ruth na leugens en ongerechtigheden geschorst wordt van de universiteit klopt ze bij Thomas aan. Ze sluit vriendschappen met mensen in het kamp en geeft de kinderen les. Ze trekt het lot van de  mensen echt aan en doet er alles aan om hen te helpen. Ook als het kamp overvallen wordt en de situatie nijpend wordt.

Een onderbelicht onderwerp waar weinig over te lezen is. De schrijfster heeft de situatie realistisch beschreven. De persoonlijke groei van Ruth is heel mooi om te zien. Van een rustige wat teruggetrokken iemand bloeit ze op tot een sterke, zelfstandige jonge vrouw. Haar gevoelens tegenover Thomas verdiepen zich, hoewel dat moeilijk is omdat het verdriet over Charlie niet weg is. Ook dit is reeël beschreven.
Het is een historisch roman met een actueel onderwerp. Geschreven in ik-vorm. Een boek wat je aan het nadenken zet! 

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiëk
ISBN: 9789023953807
Aantal pagina's: 317
Prijs: € 19.99
Prijs e-book: € 9.99 

Lees 652 keer Laatst aangepast op maandag, 08 oktober 2018 21:48
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.