Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 03 oktober 2016 22:55

Ladd, Sarah - De winkel in Blinkett Street

Geschreven door
Beoordeel dit item
(12 stemmen)

Inhoud:

 
De winkel in Blinkett Street van Sarah Ladd: in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst.
 
Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. 
 
Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?
 

Waardering:

 
Sinds Camilles grootvader gestorven is woont en werkt ze bij haar vader in zijn curiosenwinkel in Blinkett Street. Haar moeder is in Portugal en heeft ze al jaren niet meer gezien.
Op een avond wordt ze overvallen en raakt ze gewoond. Jonathan Gilchrist, die juist onderzoek doet naar de verdwenen robijn van zijn vader, redt haar van haar overvaller. 
De volgende ochtend wil Camille terugkeren naar haar vaders winkel, maar ze vangt een gesprek op tussen haar vader en zijn maten. Daar schrikt ze zo van dat ze besluit met Jonathan mee te gaan naar het platteland. 
Terwijl Camille op de school in Felsworth gaat werken, blijft de familie Gilchrist doorzoeken naar het juweel. Camille kan hen echter niet helpen.
Dan gebeuren er hele spannende dingen, waarbij Camille groot gevaar loopt. Jonathan komt voor een moeilijke keuze te staan.
 
Een boeiend boek dat makkelijk leest. Het boek heeft de juiste dosis spanning en liefde, maar is wel wat voorspelbaar en vrij vlak. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725248
Aantal blz: 352
Prijs: € 20,99
 

Extra:

 
Lees 797 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.