Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 18 april 2016 21:34

Oke, Janette & Oke Logan, Laurel - Waar vertrouwen heerst

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Serie Terug naar het westen van Canada, deel 2. Deel 1 is Waar moed vereist is

 

Inhoud:

 

Ze houdt van haar vrienden en leerlingen in het Westen, maar familieverplichtingen hebben haar naar huis geroepen. Waar hoort ze werkelijk thuis?

 

Na een jaar lesgeven in het Canadese westen keert Beth Thatcher terug naar haar familie. Ze is nauwelijks thuis, of haar moeder kondigt een gezinsvakantie aan: een luxueuze cruise langs de kust van Canada en de Verenigde Staten. In de hoop de relatie met haar moeder en zussen te verstevigen, gaat Beth met hen mee, maar ze merkt al snel dat alles veranderd is. De hechte banden van vroeger zijn moeilijker te herstellen dan ze had verwacht. 

 

Er is één ding waar ze bijzonder naar uitkijkt: brieven en telefoontjes van Jarrick, de Mountie die haar hart gestolen heeft. De afstand tussen hen is bijna ondraaglijk. Kan ze haar hart eigenlijk wel aan Jarrick geven, als dit betekent dat ze haar familie opnieuw - en misschien voor altijd - vaarwel moet zeggen? En wil ze nog wel in het ruige westen leven, nadat de cruise haar ogen heeft geopend voor bijzondere mensen en onvoorstelbare plaatsen? 

 

Dan wordt Beths geloof danig op de proef gesteld. Iemand in haar familie heeft de verkeerde persoon vertrouwd en plotseling staat alles wat Beth wist en liefhad op zijn kop. Zal Beth ontdekken waar haar hart werkelijk ligt, nu ze moet kiezen tussen haar familie en haar dromen? 

 

Waardering:

 

Deze roman gaat verder waar de eerste uit deze serie stopte. Beth komt thuis aan na een jaar les te hebben gegeven in Coal Valley, in het westen van Canada.

Daar heeft ze de vriendelijke Mountie (bergpolitieagent) Jarrick leren kennen. Hij heeft haar verrast met een bos rozen, vlak voor ze naar huis ging. 

Thuis wacht haar een verrassing; de familie gaat op een cruise. Ze heeft maar een paar dagen om thuis te wennen als ze met haar zussen en moeder op cruise gaat richting Amerika. Samen met mevrouw Montclair (Edwards moeder) en haar dochter Victoria varen ze eerst door Canada om in New York te eindigen.

Op het schip geniet Beth van het gezelschap van haar familie. Ze heeft goede gesprekken met haar moeder en leert haar beter kennen.

Julie, de jongste zus, is wat opstandig en trekt er graag met vrienden op uit. Beth heeft haar twijfels bij die vrienden, maar wil niet altijd spelbreker zijn. Ze probeert Julie in de gaten te houden.

Onderweg heeft Bett twee keer de gelegenheid om met Jarrick te telefoneren. 

Beth merkt pas als ze thuis is hoe anders het leven van haar familie is dan het leven van de mensen in Coal Valley. Ze heeft dan ook moeite met het kopen van alle dure kleding. 

Als de reis al ver gevorderd is gebeurt er iets vreselijks. Het geloof van de vrouwen wordt beproefd. Beth heeft het heel moeilijk. 

Een makkelijk lezende en boeiende roman met aan het einde spannende momenten. Het is duidelijk een christelijke roman, er wordt veel over het persoonlijke geloofsleven van de personen geschreven. Het is mooi om te lezen hoe ze vanuit het geloof proberen te leven.

 

Gegevens:

 

Uitgeverij Het Zoeklicht

ISBN 9789064512230

Aantal blz: 301

 

Prijs: 19,95

 

Lees 2257 keer Laatst aangepast op maandag, 10 april 2017 22:07
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.