Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 07 juli 2015 23:33

Cox, Carol - Als de waarheid aan het licht komt

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Inhoud:

1893 - Granite Springs, Arizona. Als Amelia Wagner de krant van haar vader overneemt, wil ze die in de geest van hem voortzetten en alleen de waarheid erin vermelden. Maar Amelia komt er al snel achter dat dit serieuze consequenties kan hebben. Haar vaders onthullende en veelzeggende artikelen over de Investeringsmaatschappij Great Western hebben kwaad bloed gezet en de mensen van Great Western zetten haar onder grote druk deze artikelen te herroepen.

Om het ware verhaal boven tafel te krijgen, begint Amelia een eigen onderzoek. Daarin wordt ze gesteund door Benjamin Stone, een werknemer van Great Western, die gestuurd is door de directeur van de investeringsmaatschappij om Amelia te bewegen het bedrijf in positiever daglicht te bezien. Amelia vindt Ben echter een verbazingwekkende en intrigerende man.

Ze ontdekken onwaarschijnlijke dingen die verstrekkende gevolgen zullen hebben, niet alleen voor Amelia en Ben, maar voor alle mensen van Granite Sprrings. Kunnen ze de waarheid boven tafel krijgen voor de vijand hen voorgoed het zwijgen oplegt?

Waardering:

Als Amelia Wagner na lange tijd bij haar vader komt, blijkt hij ernstig ziek te zijn. Al na een paar dagen overlijdt hij. Amelie staat plots aan het hoofd van de krant van haar vader. Ze besluit om de krant voort te zetten.
Meteen rolt ze in een mysterieus verhaal. Haar vader heeft artikelen geschreven over Great Western. En dat zijn geen positieve berichten! De mensen van Great Western ontkennen echter in alle toonaarden.
Amelia besluit alles tot op de bodem uit te zoeken. Ze krijgt hierbij hulp van Benjamin Stone, een werknemer van Great Western.
Het onderzoek blijkt niet zonder gevaar. Great Western wil Amelia de mond snoeren.
Maar ondertussen weet ook Stone dat er iets niet in de haak is. Daarbij hebben Amelia en hij een goede band opgebouwd die tot meer lijdt dan alleen vriendschap.
Een historische roman met wat spanning erin. Het reilen en zeilen van de drukkerij komt steeds weer terug.
Het is leuk om te lezen hoe dat er in die tijd aan toe ging.
Bepaalde andere dingen hadden meer uitgediept kunnen worden. Bijvoorbeeld Homer, de rechterhand van Amelia, een vaderlijk figuur. Zijn terugkerend alcoholgebruik komt een paar keer voorbij maar blijkt oppervlakkig. Zo ook de verstoorde relatie tussen Amelia en haar moeder.
Er komt vrij veel aan bod terwijl het verhaal zich op één ding richt: het ontrafelen van het mysterie rond Great Western.
De zakelijkheid van Amelia houdt haar op afstand van de lezer. Dat is wat jammer.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512117
Aantal pagina's: 296
Prijs: € 19.95
Lees 1289 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 juli 2015 23:57
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.