Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 12 mei 2015 14:58

Hedlund, Jody - De lichtwachter

Geschreven door
Beoordeel dit item
(33 stemmen)

Inhoud:

Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Waardering:

Emma Chambers wil een nieuw leven opbouwen. Maar tijdens de bootreis wordt het schip overvallen door piraten. Ternauwernood wordt ze van de verdrinkingsdood gered.
Nog dezelfde dag trouwt ze met haar redder. Het lijkt een goede oplossing voor hen beiden.
Hoewel Emma zich thuis voelt bij Patrick, weet ze dat er een verhaal achter hem zit.
Als ze daar stukjes bij beetjes achter komt, twijfelt ze of ze wel bij hem blijven kan.
Patrick heeft een ruig verleden maar heeft dat achter zich gelaten. Hij vindt dat hij een leven met Emma niet verdiend heeft. Toch wil hij niets liever dan samen met Emma en zijn zoontje Josiah een gezinnetje vormen.
Omstandigheden zetten Patrick onder druk. Maar dan springt Emma voor hem in de bres.
Een verhaal dat prettig leest. De afloop is voorspelbaar maar er gebeuren tussendoor wel dingen die maken dat het geen saai boek is. Het personage van Patrick is wat meer uitgediept dan Emma. Zijn worsteling met het verleden en het verzwijgen daarvan tegenover Emma is mooi beschreven. In Emma had wat meer gevoel gelegd mogen worden.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029723879
Aantal pagina's: 384
Prijs: € 19.99

Lees 1808 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 mei 2015 22:59
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.