Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 30 maart 2013 22:47

Hedlund, Jody - Zoeken naar Daisy

Geschreven door
Beoordeel dit item
(29 stemmen)

Inhoud:

Michigan, 1880. De houthakkersbazen zijn blind voor het morele verval dat steeds verder oprukt in de stadjes. Bordelen en saloons groeien als paddenstoelen uit de grond. 
Lily Young dompelt zich volledig onder in deze gewelddadige en meedogenloze omgeving op zoek naar haar 16-jarige zusje, dat is weggelopen. Maar met haar onbehoedzame gedrag brengt ze niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de weinige betrouwbare mannen die het stadje rijk is, zo ook de baas van het kamp: Connel McCormack.

Waardering:

Deze historische roman van Jody Hedlund zit vol spanning en romantiek. 
De situatie in de houthakkerskampen en de dorpen er om heen zijn goed beschreven. Het morele verval is schokkend. Vrouwen zijn er niet veilig. Meisjes worden gelokt met een baan als bediende, maar worden gedwongen tot prostitutie.
Achterin verklaard Hedlund waarop dit verhaal is gebaseerd. Zoals haar andere boeken is ook dit boek gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.
Het is een boeiend boek dat wel wat voorspelbaar is en niet erg diepgaand. Ik vond het boeiender dan haar eerdere boeken.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
Aantal blz: 384
ISBN: 9789029721363
Prijs: € 19,95
Lees 2252 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.