Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 04 maart 2011 22:36

Fabry, Chris - De mandolinespeler

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Mandolinespeler Billy Allman is hoogbegaafd, maar heeft op sociaal gebied zijn beperkingen. Hij wil zijn leven in dienst stellen van God, alleen lijkt de wereld zich tegen hem te keren.

De engel Malachi krijgt de opdracht Billy te beschermen. Het is niet de taak waar hij op hoopte, maar elke pijnlijke stap van Billy maakt wel Gods grotere plan zichtbaar en dat plan is anders dan Malachi aanvankelijk dacht.

Een prachtig lied verandert voor altijd de levens van mensen.

Waardering:

Een bijzonder boek! Vooral de ervaringen van de engel Malachi geven dit boek iets extra's.
Het boek begint met de eerste catastrofe in Billy's leven: de overstroming. Daarna verloopt zijn leven moeizaam. Hij vindt weinig aansluiting en leeft zich vooral uit in zijn grote hobby's: mandoline spelen en radio's. Hij vindt veel steun bij God.

Het boek wordt even spannend als Callie weg is en later in de studio met Nathalie. Maar dit is vooral een rustig verhaal, met veel beschouwing.
Billy's geloof komt vaak naar voren en hij is een voorbeeld voor velen. De hoofdstukken waar Malachi aan het woord komt zijn niet altijd makkelijk om te lezen maar wel erg interessant! Fabry heeft de engel heel realistisch neer gezet, maar niet te bepalend. Heel knap!
Een mooi stukje literatuur!

Gegevens:

Uitgeverij Kok Thaleia
381 blz
ISBN 9789043520256
Prijs € 21,50

Lees 3573 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 februari 2013 17:32
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.