×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 65 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 02 november 2009 13:21

Baart, Nicole – Ongerijpt

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Abigail Bennet is een jonge vrouw met veel ambitie. Niemand kan de stevige grondvesten van haar bestaan aan het wankelen brengen. Of toch...
Als Abby het levenloze lichaam van haar zusje in de badkamer vindt, stort haar wereld in.
Wie is verantwoordelijk voor de dood van Hailey?

De evenwichtige Abigail zegt haar baan en de huur van haar appartement op om achter Tyler, de ex van Hailey aan te gaan. Ze vindt hem uiteindelijk op de wijngaard van zijn oom.
Ze zoekt naar een moment om hem te confronteren met de dood van haar zus. De oom van Tyler probeert Abby weer op het leven te richten. Haar geloof in God wordt nieuw leven ingeblazen als hij het christelijk geloof uitlegt aan de hand van de druiven en de wijngaard.

Waardering:

Prachtige literaire roman van Nicole Baart. Haar schrijfstijl is bijna poëtisch. Dat is niet zo vreemd, als je weet dat ze ook gedichten schrijft.
In dit boek gaat het over de verwerking van de zelfmoord van Abby’s zus Hailey. Zij heeft een zwaar leven gehad met een ernstige manisch-depressieve stoornis. Ook Abigail heeft daar onder te lijden gehad.
In het boek zitten 3 verhaallijnen. In cursieve letters lees je dat Abigail Hailey vindt in de badkuip en wat er een paar weken daarna gebeurd. Dat verhaal wordt afgewisseld met het verleden van Abigail en Hailey (vanaf de kindertijd) en het heden (de reis en het verblijf in Canada).
Nicole Baart heeft geen “standaard bekeringsverhaal” van Abigail geschreven, maar meer een ontluikend geloof door bepaalde gebeurtenissen. Dat komt erg geloofwaardig over.

Extra:

Nicole Baart is geboren en opgegroeid in een klein dorpje in Iowa en woont nu in Vancouver, Canada. Ze gaf jarenlang Engels op een middelbare school in Canada.
Haar man Aaron is predikant. Nicole Baart heeft een diepe passie voor wereldwijde problemen als honger, armoede en aids en richtte een non-profit organisatie op die samenwerkt met een kerk en wezen-opvang in Liberia. Nicole Baart heeft een geadopteerd zoontje uit Ethiopië.

Lees 8995 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 22:39

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 16 maart 2010 07:39 Geplaatst door tamara78

    Ik had me erg verheugd op dit boek. Maar het kon me niet raken. Jammer.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.