Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 06 maart 2009 13:13

Baart, Nicole - Lichtval

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

 

Julia Bakker weet wat het is om er alleen voor te staan. Ze is negen jaar als haar moeder haar verlaat, haar vader sterft als ze zestien is en haar grote jeugdliefde Thomas gaat studeren en vindt op de universiteit een nieuwe liefde. Ze voelt zich gedesillusioneerd en in de steek gelaten, inclusief door God. Ze besluit haar leven in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar haar eigen identiteit. ‘De waarheid was, dat ik niet wist wie ik was, en ik was bang dat ik gekarakteriseerd werd door wat ik niet was. Door wat ik niet had…’ Op het moment dat de wereld van Julia opnieuw lijkt in te storten, vangt haar oma haar op. Julia moet op zoek naar nieuwe kracht om de onzekere toekomst tegemoet te kunnen zien.

Waardering:

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven. Het thema is de zoektocht naar je persoonlijkheid. Hoewel het verhaal hier en daar wat langdradig is, is het de moeite wel waard om het boek te lezen.
Het boek heeft een open einde.

Lees 3684 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 14:54

1 Reactie

 • Reactielink maandag, 16 maart 2009 21:15 Geplaatst door Jolanda Bot

  Smaken verschillen, want ik vond dit een prachtig boek. Er zit niet veel actie in en daardoor vinden sommige mensen het misschien saai.
  Het is een soort psychologische roman. Vanwege de mooie zinsopbouw vind ik dat dit boek terecht in de serie Thaleia (vertaalde literatuur) passen.
  De gevoelens van Julia worden knap beschreven. Al haar gevoelens zijn eigenlijk te herleiden op het verlaten van haar moeder. Haar moeder heeft haar nooit als kind geaccepteerd.
  Als Julia ook nog verlaten wordt door haar vriend Thomas, verlaat ze God ook.
  Dat is dan ook een belangrijke boodschap in dit boek: zonder God loop je vast, maar je mag altijd tot Hem komen hoe moeilijk je het ook hebt. Hij zal je altijd helpen.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.