Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 12:58

Verweerd, Joke - Pareloester

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

PareloesterWessel en Anne zijn beiden arts en hebben een zwaar gehandicapte dochter. Zij krijgen niet echt een band met haar ondanks hun inzet en liefde. Ze groeien uit elkaar en gaan apart wonen.
Wessel moet voor een medisch congres naar Kiev. Jaren geleden is hij daar ook geweest. Toen ontmoette hij Zoya, een verpleegster die grote indruk op hem maakte. Nu zal hij haar weer zien want ze staat op de sprekerslijst. Ze houdt een warm pleidooi voor de mensen die aan aids lijden. Met haar bezoekt hij een tehuis waar deze mensen worden verpleegd.
Ze hebben diepgaande gesprekken met elkaar en Wessel wordt aan het denken gezet.

Tijdens Wessels afwezigheid gaat Anne voor onderzoek naar de dokter. Waar ze voor vreesde, is waarheid en het dringt tot haar door dat ze Wessel meer dan ooit nodig heeft...

Waardering:

Een indringende, psychologische roman, waarin grote levensvragen aan de orde komen,
De roman bevat drie delen: in  “Zout” leeft de lezer mee met Wessel, in “Zand” gaat het over Anne. Dit deel wordt in de ik-vorm geschreven en leest wat makkelijker.
Met “Parelmoer”  wordt het boek besloten, hierin gaat het over Wessel en Anne.
 

Lees 2225 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.