Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 21 september 2010 22:15

Hamand, Maggie - Ten derden dage

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Het is Goede Vrijdag in Londen. Richard Page leidt de kerkdienst, maar plotseling verstoort een zwaargewonde man de rust. De onbekende overlijdt aan zijn steekwonden en schokt de hele gemeenschap.
De man lijkt sprekend op het geschilderde portret van Christus dat in de kerk hangt. De liberale dominee probeert de paasviering voor te bereiden, maar de vragen stapelen zich op. Page’ ontsteltenis neemt toe wanneer blijkt dat het lichaam van de vreemdeling na drie dagen verdwijnt uit het mortuarium – en de politie hem beschuldigt van betrokkenheid. Als een gemeentelid beweert dat ze de man heeft zien lopen, gaat Page zelf op onderzoek uit. En ontdekt hij iets wat hij nooit voor mogelijk had gehouden.

Waardering:

Dit verhaal is heel goed verzonnen en goed geschreven. De liberale dominee Richard Page gelooft niet letterlijk inde opstandig van Jezus. Daardoor vindt hij het ook steeds moeilijker om te geloven. Heeft hij nog wel geloof?
Als er dan een onbekende overlijdt en zijn lichaam verdwijnt, zoekt hij naar bewijzen dat die persoon niet is opgestaan uit de dood. Hij vindt echter steeds meer bewijzen dat dat wel zo is. Daar door raakt hij verschrikkelijk in de war.
Uiteindelijk beleeft hij een crisis en gaat met een psychiater praten. Het einde van het verhaal is mooi. Hij is dan vooral zijn angst kwijt.
Ik vond het jammer dat Richard getuige was het seksueel contact van de onbekende met een prostituee. Ook het feit dat de onbekende een kruis en een boeddhabeeld had staan bevreemdde mij.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
176 blz.
ISBN 9789043517249
Prijs € 15,95
Lees 2994 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:49
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.