Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 30 april 2010 22:37

Martin, Charles – Waar de rivier eindigt

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Hij weet net zijn hoofd boven water te houden als gids op een rivier en als kunstschilder. Zij, enig kind van een machtige senator, werkt als model en studeert Frans en kunstgeschiedenis. Als de wegen van Doss Michaels en Abigail Grace Coleman elkaar kruisen, voelen zij beiden dat ze voor elkaar gemaakt zijn.
Na tien jaar huwelijk blijkt Abigail ernstig ziek te zijn. Doss brengt haar laatste wens in vervulling: samen de rivier St. Mary af varen. Een emotionele reis met de nodige obstakels.

Waardering:

Weer een topper van Charles Martin. Dit boek deed me denken aan zijn boek rimpelingen. Daarin verliest een man ook zijn vrouw aan een ziekte.
In dit boek worden de laatste dagen van Doss met zijn zieke vrouw Abby beschreven. Ze hebben een hevige strijd gestreden tegen de kanker, maar hebben verloren.
Eerst wordt het verhaal van Doss' jeugd verteld. De rivier speelt daar een grote rol in. Daarna lees je hoe Doss en Abby elkaar ontmoetten.
Daarna begint het boek telkens heen en weer te springen tussen het verhaal van het begin van hun relatie en het huidige verhaal waarin ze over de rivier varen.
Het is een intens boek, met mooie en verdrietige momenten.
Over God wordt niet veel gesproken. Zeker bij het sterven had dat van mij wel wat meer gemogen.

Dit is echt een boek voor de literatuurliefhebber, maar dat mag je ook verwachten van een boek uit de Thaleia-serie.

Gegevens:

Uitgever Kok
366 blz.

Lees 7366 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 17:07
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.