Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 30 april 2009 21:14

Witvliet, Marianne – Kind van het water

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Nina Dodaars denkt zich ontworsteld te hebben aan de opvoeding van haar ongehuwde moeder, een eenvoudige werkster. Grootouders van Nina’s moeder vertrokken rond 1900 met paard en wagen, waarop zowel de inboedel als het gezin paste, van de Zeeuwse eilanden naar Rotterdam, om werk te zoeken.

Geld dat Nina’s vader haar naliet op voorwaarde dat hij onbekend bleef, geeft haar de gelegenheid om te studeren. Van haar vader weet Nina niet meer dan dat hij een van de broodheren van haar moeder was, en bovendien een vermogende burger. Ze trouwt met Stan
Kaváfis, een chirurg in opleiding, en vervreemdt meer en meer van haar ouderlijk huis. Als Nina’s moeder overlijdt, lijkt ineens het laatste fundament onder haar leven weg te vallen. Ze gaat op zoek naar de totaal verschillende werelden van haar gelovige moeder en haar
onbekende vader.

Een ontdekkingstocht naar ware liefde en opoffering, tegen het schitterende decor van het naoorlogse leven in een oude Rotterdamse havenwijk.

Waardering:

Knap geschreven boek over een jonge vrouw die haar eenvoudige opvoeding achter zich laat. Na jaren en na het overlijden van haar moeder ontdekt ze dat carrièrre en feesten niet genoeg is.
Ze vindt haar roots terug in de buurt waar ze opgroeide in Rotterdam.
De worstelingen van Nina zijn goed beschreven. Levensecht!
Iedereen die van literatuur houdt zou deze roman moeten lezen. Prachtig!


Uitgeverij Mozaïek
260 blz.
Lees 7657 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 22:45

1 Reactie

  • Reactielink woensdag, 06 februari 2013 17:04 Geplaatst door Helena

    Heel mooi boek!
    En ook zo echt; Het is net of je een (auto)biografie leest...
    Een heel mooie dan,
    Goed geschreven dus, en 'trekkend' als je eenmaal begonnen bent "moet" je echt weten hoe het verder loopt.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.