Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Print deze pagina
donderdag, 07 januari 2021 12:32

Veen, Sytse van der - Eiland

Geschreven door
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Inhoud:


‘Een rustplaats voor dolende bohemiens,’ zou mijn moeder het hebben genoemd. Of, als ze in een niet-poëtische stemming was: ‘een uitgewoonde boel.’
Ik had nog nooit zoiets gezien en vond het geweldig.”

De negentienjarige Alwin raakt in de ban van een groep anarchisten. Die hebben vlakbij het slaperige dorp waar hij woont een villa op een eiland gekraakt. Als hij zich bij hen aansluit, verandert zijn leven radicaal, zeker wanneer de eigenaar probeert zijn bezit terug te krijgen.

Waardering:


Alwin vult zijn dagen met gamen en slapen. Hij wil geen opleiding volgen maar vrij zijn. Geld pakt hij van zijn moeder.
Dan ontmoet hij de mensen van het eiland. Ze spuiten graffiti op gebouwen en vernielen spullen. Ze nodigen hem uit op het eiland. Al snel trekt hij er in. Ze hebben alle mooie spullen in het prachtige huis vernield en tonen totaal geen respect voor de eigenaar.

De eigenaar heeft al vaak met de leider gesproken. Uiteindelijk stuurt hij zijn zoon als bemiddelaar.

De schrijver heeft op een hele knappe manier een gelijkenis van Jezus in een modern jasje gehesen. Je leeft mee met de vreemde groep en de eigenaar. Het einde is verrassend en laat perfect zien wie God is.
Een steengoed boek!

Gegevens:


Uitgeverij Manuzio
ISBN 9789492600288
Aantal blz: 144
Prijs: € 13,99
Lees 104 keer
Log in om reacties te plaatsen