Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 23 januari 2016 21:46

Martin, Charles - Vrij als water

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Inhoud:

Charlie Finn heeft zich al vanaf zijn zestiende zelf moeten redden. Dankzij zijn hoge IQ kreeg hij een beurs aan Harvard, waar hij leerde overleven en gedijen op de rand van de bevoorrechte maatschappij. Die kunst komt nu uitstekend van pas bij zijn lucratieve ondernemingen. 
Als hij keuzes maakt die verwoestende gevolgen blijken te hebben, reist hij in gewetenswroeging af naar Centraal-Amerika. Daar wonen de mensen die betaald hebben voor zijn acties, onder wie een vrouw en haar dochtertje.

Waardering:

Charlie Finn is na een succesvolle opleiding en zeer korte carrière in de beleggingswereld drugskoerier geworden. Niet alleen voor het geld, maar meer voor de actie en het ontlopen van de politie. 
Maar als er iets vreselijks gebeurt, beseft hij dat hij zo niet verder door kan leven. Hij is verantwoordelijk voor zijn daden en die kunnen vreselijke gevolgen hebben.
Als door toeval komt hij in Centraal-Amerika in aanraking met Paulina en haar dochtertje Isabella. Hij blijkt dichtbij de plek te zijn die hij jaren geleden door toedoen van Marshall gesloopt heeft. Een zwart hoofdstuk in zijn leven, waar hij liever niet aan terug denkt. Maar des te beter hij Paulina leert kennen, des te meer hij er aan terug moet denken. Paulina is een prachtige vrouw die haar kracht bij de Bron vandaan haalt. Ze blijft altijd hoop houden en uitstralen naar de mensen om haar heen. Haar innerlijk kracht is bijzonder. Het is jammer dat de schrijver God niet duidelijker in dit boek aanwezig laat zijn. Het is namelijk wel waar Paulina haar kracht vandaag haalt, maar wordt nergens zo genoemd. Dat mag best.
Het boek is wel een beetje een feelgoodroman geworden, maar is erg mooi. Vergeet vooral niet om het nawoord te lezen, want dat maakt het nog mooier!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724234
Aantal blz: 399
Prijs: € 21,50

Extra:

Lees 1430 keer Laatst aangepast op zaterdag, 27 februari 2016 21:37
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.