Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 16 januari 2016 11:53

Kok, Arie - Nachtmotet

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Op gang 2 van Villa Bethel worstelen de bewoners zich met humor door de laatste fase van hun leven. Tot de komst van een nieuwe bewoner hun rustige leventje verstoort. 
‘Slossherr-Brüler is de naam. Zeg maar Günther, al ben ik bijna honderd.’ De eenzame Hannie Havergort raakt in de ban van haar nieuwe buurman, die rare en rake dingen zegt, en soms midden in de nacht op zijn oude piano speelt. 
Als ze hem voorstelt samen muziek te maken, blijken pijnlijke oorlogsherinneringen in de weg te staan.

Waardering:

Hannie Havergort wordt door haar zoon in Villa Bethel “gestopt” vlak na haar negentigste verjaardag. Haar zoon slaat het grootste gedeelte van haar spullen op en komt eens in de maand op bezoek. Ze is erg eenzaam, ent als de andere bewoners van de villa.
Als er een nieuwe bewoner komt kijken ze nieuwsgierig uit wie het is. De meeste bewoners vinden het maar niets als ze een Duitse naam horen. Hannie wordt echter herinnerd aan haar “eigen Günther”, de Wehrmachtsoldaat die in de oorlog bij hen ingekwartierd was. 
Dit boek zit vol vooroordelen die op een onverwachte manier ontkracht worden. Zo is heer Slossherr-Brüller absoluut geen doorsnee-Duitser en Hannie niet anti-Duits. 
Als de Duitser ’s nachts piano begint te spelen raken de bewoners geïrriteerd. Hannie moet hem er op aanspreken. Maar zij krijgt uiteindelijk een heel emotioneel verhaal te horen.
Een prachtig en boeiende novelle!

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023995005 
Antal blz: 120
Prijs: € 12,90

Extra:

Lees 1717 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.