Warning: Attempt to read property "alias" on null in /home/christelijk/public_html/components/com_k2/router.php on line 283
MacKay, Lisa - Rode littekens
Print deze pagina
zaterdag, 10 januari 2009 22:08

MacKay, Lisa - Rode littekens

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

Om haar gecompliceerde liefdesleven achter zich te laten en om na te denken over wat ze verder met haar leven wil, schrijft de achttienjarige Cori zich in voor een vrijwilligersproject in Indonesië. Ze gaat samen met vijf andere jongeren helpen bij de bouw van een kerk op het eiland Seram.
Tijdens hun verblijf op Seram lopen de spanningen tussen moslims en christenen op het nabijgelegen eiland Ambon hoog op. De kerk is nog maar nauwelijks af als de golf van geweld het dorp bereikt waar Cori en de anderen verblijven. De predikant, zijn vrouw en vijftig andere inwoners van het dorp worden om het leven gebracht en de kerk wordt in de brand gestoken. De zes jongeren zijn getuige van het drama en vluchten met de zoon van de predikant en zijn vierjarige zusje de wildernis in. Samen proberen ze te overleven in het oerwoud, maar de psychische druk om met hun emoties om te gaan blijkt zeker zo zwaar als hun gevaarlijke, fysieke tocht huiswaarts.

Waardering:

Het boek is geschreven in de ik-vorm vanuit de gedachten van Cori. Cori is achttien, maar dat zou je niet zeggen wanneer je haar gedachtengang volgt.

 

Lees 2488 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

 • Reactielink maandag, 22 maart 2010 23:47 Geplaatst door Jolanda Bot

  Prachtig boek!
  Door eerst een stukje te schrijven over de tijd kort na de reis naar Indonesië weet je al dat Cori weer thuis komt.
  Toch is het boek best spannend op sommige momenten.
  Het is echt een boek uit de Thaleia-serie: er zit meer diepgang in en valt in de categorie literatuur.
  Zelf heb ik er erg van genoten, maar je moet wel van literatuur houden om dit boek ook mooi te vinden.
  Ik vond niet dat Cori ouder over komt dan 18 jaar. Het lijkt mij juist wel realistisch dat ze 18 is. Ze heeft in korte tijd heel veel mee gemaakt.
  Het viel me op dat in dit boek geen antwoord wordt gegeven op de vraag: Waarom? De schrijfster laat het verhaal voor zich spreken en dat geeft een deel van het antwoord.

Log in om reacties te plaatsen