×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 255 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 31 oktober 2011 23:36

Afshar, Tessa - Achter de muren van Jericho

Geschreven door
Beoordeel dit item
(23 stemmen)

Inhoud:

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde… haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit! De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na de andere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg. In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

Waardering:

Dit is een bijbelgetrouwe roman, met achterin een verantwoording.
Het eerste gedeelte van het boek vertelt hoe Rachab hoer wordt. Dit is puur fantasie, want dat staat nergens opgeschreven. Het geeft wel een goed beeld van de normen en waarden van de Kanaänieten. Rachab wordt nogal positief afgeschilderd wat die normen betreft, want zij vindt het gedrag van haar volk niet goed. Het lijkt mij een beetje te positief.
Ook het huwelijk is puur fantasie. Maar de problemen die het geeft zullen best voor hebben kunnen komen.
Het boek geeft een goed beeld van het leven in tenten, zoals Israël deed. Ook worden veel regels genoemd, die het volk moest houden.
De afhankelijkheid van God en vergeving spelen een grote rol in dit boek.
Het is een boeiend boek, alhoewel het niet erg spannend is.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
352 blz.
ISBN 9789029796705
Prijs € 19,95

Lees 6583 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 17:42

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 28 november 2011 23:45 Geplaatst door els.schutte

    Prachtig,historisch gezien geloof ik wel dat het zo heeft kunnen zijn op de manier waarop Rachap hoer is geworden.Het geeft zeker een beeld om iemand niet zomaar te oordelen.Werkelijk geweldig leerzaam maar tevens zo mooi en boeiend geschreven.Het leest heerlijk weg.
    Echt een aanrader.

    Groetjes Els

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.