Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 28 september 2012 02:00

Afshar, Tessa - Schrijfster aan het Perzische hof

Geschreven door
Beoordeel dit item
(22 stemmen)
Dit boek is het eerste deel over Sarah. Deel 2 is "Schrijfster in Jeruzalem".

Inhoud:

Sarah is een slimme meid; ze kan goed rekenen, lezen en schrijven, maar in de tijd van het Perzische Rijk heeft ze als vrouw weinig aan deze kwaliteiten. Dankzij haar neef Nehemia krijgt ze een baan aangeboden als secretaris van koningin Damaspia. Maar het succes dat ze in deze functie vergaart, wordt haar noodlottig. Ze verliest haar baan en moet trouwen met de neef van de koningin. Een man die deze verbintenis puur aangaat uit verplichting... althans dat denkt Sarah.

Waardering:

In een tijd dat het heel ongebruikelijk is dat vrouwen schrijfster zijn, wordt Sarah door toedoen van haar neef Nehemia schrijfster van koningin Damaspia. Sarah is een jodin en haar moeder is op jonge leeftijd overleden. Ze probeert de goedkeuring van haar vader te krijgen door te gaan schrijven.
In de hoge kringen van het paleis moet ze uiterst voorzichtig zijn. Ze is erg loyaal aan de koningin. Maar wat voert de moeder van de koningin uit?
Dit boek is spannend en boeiend. Er komt ook nog wat romantiek in voor.
De geschiedenis is goed bestudeerd door de schrijfster en goed beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029720014
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,99
Lees 2950 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.