×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 79 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 10 januari 2009 22:42

Barnett-Gramckow, Kacy - De hemeltergers

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Dit is het tweede deel van de serie: "De eerste wereld"

hemeltergersInhoud:

 Na de zondvloed zijn er al heel wat nakomelingen van Noach bij gekomen. In het begin van het boek is het even zoeken wie bij wie hoort, omdat er direct al veel verschillende personen in voorkomen. Het is handig om de geslachtslijnen die keurig achter in het boek staan te raadplegen; dan blijft het boek aantrekkelijk.

Uit het nageslacht van Cham staat Nimrod op, een gewelddadig man die zichzelf koning maakt. Zijn volgelingen noemen hem Hemeldrager of Grote Koning.
Hij heeft een grote stad gebouwd en maakt een begin met de toren van Babel.
Op slinkse wijze laat hij Keren, kleindochter van Sem en Sara, haar trotse zus, naar zijn stad brengen en onderwerpt hen aan zijn gezag. Sara wordt zijn vrouw en geniet van de eer die ze krijgt.
Keren daarentegen, blijft de Allerhoogste trouw en wekt daarmee de woede van Nimrod op. Hoewel hij haar regelmatig bedreigt, doodt hij haar niet, wat wel met één van haar bedienden gebeurt. Ondanks nog meer verschrikkingen die Keren ondergaat, blijft ze God trouw.
Dan wordt er een complot tegen haar gesmeed…

Waardering:

Ik geef dit boek vijf sterren, want op een interessante manier wordt beschreven hoe het er in die tijd toegegaan zou kunnen zijn.

Lees 4364 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

3 reacties

  • Reactielink maandag, 04 juli 2011 13:24 Geplaatst door rosanne

    Dit boek is ontzettend goed geschreven, net als de andere boeken van de schrijfster. Kacy heeft ook goed over de tijd van toen geschreven. het is moeilijk om dat allemaal te achterhalen, maar het is haar goed gelukt. Dit boek is het beste dat ik ooit gelezen heb!

  • Reactielink maandag, 09 februari 2009 01:23 Geplaatst door Josje

    Ook dit boek is mooi, maar iets minder als het eerste deel, vooral het gebeuren van Nimrod vond ik nogal langdradig

  • Reactielink donderdag, 22 januari 2009 21:07 Geplaatst door Martine

    Ik heb het eerste deel gelezen dat werkelijk prachtig was.Maar dit boek viel me toch tegen,ik heb het idee dat hier veel meer bij verzonnen is.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.