Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 08 januari 2011 23:22

LaHaye, Tim & Jenkins, Jerry B. - Het verhaal van Lucas

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Het verhaal van Lucas vertelt hoe de evangelieschrijver Lucas opgroeit als Griekse slaaf, studeert aan de universiteit en ten slotte arts wordt. Onderweg ontmoet hij Saulus van Tarsus, een geweldige Hebreeuwse spreker die zowel Lucas’ voorbeeld als zijn grootste rivaal wordt.
Lucas’ nieuwsgierigheid is gewekt, maar hij is ook sceptisch als hij verhalen hoort over een man die Jezus heet en naar verluidt fantastische genezingswonderen verricht. Maar het indrukwekkende verhaal van de bekering en redding van Saulus, die nu Paulus heet, en de wonderbaarlijke genezing van een van zijn eigen patiënten, verandert Lucas’ geestelijke leven voorgoed.
Hij wijdt zijn leven aan Christus en schrijft een evangelie dat gebaseerd is op de bekeringsverhalen van gelovigen en op de verhalen over het leven van de Heer uit de mond van degenen die hem kenden: de leerlingen die drie jaar met Jezus hebben doorgebracht en, belangrijker nog, Jezus’ moeder Maria.

Waardering:

Het is interessant om te lezen hoe de grieken leefden in de tijd van Lucas. Lucas en de andere slaven worden erg goed behandeld door hun meester Theofilus, die een aanhanhger is van het stoïcisme. Lucas is dat aanvankelijk ook, maar hij merkt dat het hem niet lukt om altijd het goede te doen en zichzelf te verloochenen.
Lucas maakt tijdens zijn studie kennis met Saulus, die ook aan de universiteit studeert.
Later maakt Lucas kennis met de leer van Jezus en komt hij tot geloof. Vanaf die tijd is hij een grote hulp voor de kerk en de verspreiding van het evangelie. Hij heeft veel contact met Paulus. Jammer genoeg zijn de redes van Paulus bijna letterlijk uit de Bijbel overgenomen. Dit is niet echt spreektaal te noemen en leest daardoor lastig.
Het is ook interessant om te lezen hoe Lucas het evangelie (van Lucas) schrijft. Hij doet erg grondig onderzoek.
De persoon Lucas komt door het lezen van dit boek dichterbij, alhoewel je wel altijd in je achterhoofd houdt dat het ook grotendeels fantasie is.

Gegevens:

Uitgeverij Barnabas
263 blz.
ISBN 9789085201540
Prijs € 19,95

Lees 2841 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:20
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.