Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 05 maart 2009 19:26

Lemmons, Thom - Daniel, de man die de morgen zag

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Inhoud:

Voor de Babyloniërs was hij Beltsazar: een vreemdeling en dromenuitlegger. Zijn vrienden kenden hem als Daniël: hun medekrijgsgevangene en leider. God had iets bijzonders met hem voor. Het leven van Daniël is vol dramatische gebeurtenissen. Koningen en koninkrijken komen met elkaar in botsing in hun honger om de wereldmacht. Tegenstanders van de waarzeggers aan het Babylonische hof zijn hun leven niet zeker. Daniël ontdekt steeds weer dat God de Almachtige is. In Daniël, de man die de morgen zag leeft de lezer mee met de vertwijfeling en het sterke geloof van de man die betrokken was bij de strijd om de wereldmacht.

Waardering:

Een boeiende roman over een echt gebeurd bijbels verhaal.
Thom Lemmons blijft ook in dit boek dicht bij de bijbel. Hij maakt het verhaal van Daniël levend.
Door de goede beschrijving van de tijd waarin Daniël leefde en de gewoonten uit die tijd, wordt het verhaal veel duidelijker.
Lees 2422 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:41
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.