Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 02 maart 2009 20:03

Rivers, Francine – De schrijver

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Het verhaal van Silas, de reisgenoot van Paulus

Inhoud:

Getrouw aan de feiten zoals die in de Bijbel staan, brengt de schrijfster mannen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.
In De schrijver ontmoeten we Silas, een van Paulus’ trouwste medewerkers. Hij vergezelde Paulus op diens tweede zendingsreis en deelde in al zijn lotgevallen. Zo zat hij samen met Paulus gevangen in Filippi. Hij heeft veel betekend voor de opbouw van de gemeente te Korinte. Later ging hij naar Rome waar hij de secretaris werd van Petrus.
Francine Rivers heeft een boeiend portret gemaakt van deze man op de achtergrond, die van onschatbare waarde was voor de verbreiding van het Evangelie.

Waardering:

Een mooi boek over een vrij onbekende man in de bijbel. Maar hij verblijft bij de apostelen. Hij werkt o.a. samen met Paulus en Petrus. Je ziet dan ook delen van hun leven hierin terug.
Het geeft een goede indruk van de tijd na Jezus’ hemelvaart, de tijd van de eerste gemeenten en veel vervolging.
Lees 6406 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:46
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.