Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 16 januari 2009 21:46

Morris, Gilbert - Mozes Prins, herder en leider

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Serie Leeuwen van Juda, deel 5

Mozes   Prins, herder en leiderInhoud:

Het volk Israel leeft in slavernij in Egypte. Van de wrede farao moeten alles pasgeboren Israelitische jongetjes in de Nijl geworpen worden.
Een Israelitische moeder vertrouwt op God en legt haar kindje in een biezen mandje in de Nijl. Het wordt gevonden door de dochter van de farao. Ze adopteert het jongetje en noemt hem Mozes. Hij groeit op als prins aan het hof van Egypte.
Na een ernstig voorval komt hij in de woestijn terecht waar hij trouwt en twee zonen krijgt. Hij wordt het herder en verblijft veertig jaar in de woestijn.

Dan roept God hem om terug te keren naar Egypte. Mozes moet naar de farao gaan om voor de vrijlating van zijn volk te pleiten. Het hart van de farao verhardt zich en er komen verschrikkelijke plagen over Egypte. Uiteindelijk moet de farao het volk laten gaan.

Een andere verhaallijn is die van Besaleël. Hij is geadopteerd door Mirjam, de zus van Mozes. Tijdens de strijd van Israel tegen Amalek, redt hij een meisje uit de hand van de Amalekieten.
Besaleël helpt later –samen met Oholiab-  mee met de bouw van de tabernakel.

Waardering

Een vlot lezend boek. Je leeft mee met de Israelieten in hun slavernij en hun woestijnreis. 

Lees 1762 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.